Motorkár nezvládol svoju jazdu na motocykli

DN Kucany-Oborşn zmensena
K tejto dopravnej nehode došlo včera okolo 10,00 hodiny pred obcou Oborín. 46-ročný muž viedol motocykel zn. Apríllia Monster SX LTD 50. Podľa doterajšieho šetrenia tejto nehody  po prejdení ľavotočivej zákruty, pravdepodobne z dôvodu neprispôsobenia rýchlosti jazdy najmä svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla, prešiel vpravo na trávnatý porast, a následne na ornú pôdu, kde sa vyvrátil na zem. Motocyklistovi bola odobratá krv na toxikologické vyšetrenie. Škoda na motocykli bola odhadnutá na cca. 150,- eur. Bližšie okolnosti oboch dopravných nehôd sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. 

 

Odporúčania pre motocyklistov:

Je veľmi jednoduché naučiť sa test v autoškole, prečítať si zákon, vyhlášku alebo presný postup čo a ako, keď sa stane to a to…ale v skutočnosti je to všetko úplne inak. Je dôležité, aby vodič motocykla odjazdil určitý počet kilometrov, oboznámil sa so všetkými rizikami a krízovými situáciami, ktoré sú u motocyklov na dennom poriadku a až potom vyrazil na cesty so silnou „mašinou“. Musí zvládnuť jazdu na mokrej vozovke, naučiť sa technike prudkého brzdenia, rýchlych zmien smeru a rýchlosti jazdy, dokonale zvládnuť ovládanie svojho motocykla, jazdu v hustej premávke mesta a zafixovať si do pamäti základné jazdné návyky.

Za priaznivú situáciu v počte dopravných nehôd s účasťou motocyklistov na slovenských cestách prispievate predovšetkým Vy – vodiči motocyklov. Policajný zbor Vám je vďačný za dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky a Vašu pomoc sa snaží patrične oceniť vykonávaním nepretržitého dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky.

Znižovanie dopravných nehôd a ich následkov je záležitosť celej spoločnosti. Spoločnými silami sa nám darí znižovať počet dopravných nehôd. 

Diskusia k článku