Michalovčania vyhrali doma po 10 mesiacoch

vion1

Druhé víťazstvo v rade zaknihovali v sobotu večer michalovskí futbalisti. V súboji 6. kola Fortuna ligy na vlastnom trávniku zdolali v kvalitnom zápase nepríjemné Zlaté Moravce-Vráble po góloch Martina Koscelníka a Igora Žofčáka 2:0.

Michalovčania sa do súpera pustili s vervou a v úvodnej 20-minútovke jasne dominovali. Strelecké pokusy Šimčáka a Matiča spoza šestnástky sa ešte neujali, ale v 17. minúte už tribúny burácali po hlavičke Koscelníka k ľavej žrdi – 1:0. O tri minúty neskôr mohol zvýšiť vedenie domácich po dlhom výkope Kiru Žofčák, no z prvej len tesne minul bránu. Vzápätí Bragin pekne vysunul Šimčáka, ktorého strele chýbali decimetre. V 22. minúte hostia takmer z ničoho-nič vyrovnali, avšak na bránkovej čiare predviedol skvelý zákrok Kira. ViOn sa postupne viac osmelil, ale domáci boli stále aktívnejší. V 41. minúte nebezpečne pálil spoza pokutového územia Gešnábel, medzi tri žrde však nenamieril.

Krátko po zmene strán mohol pridať svoj druhý gól v zápase Koscelník, ale po centri svojho dvorného „nabíjača“ Šimčáka rozvlnil sieť iba z vonkajšej strany. O pár minút na to sa pekným zákrokom prezentoval Kira, ktorý vyrazil tvrdú strelu Mateusa. V 59. minúte po druhej žltej karte oslabil hostí Chren a Zemplínčania presilovku bleskurýchle využili. Následný priamy kop zahral Božok a po vydarenom signále skóroval kapitán Žofčák – 2:0. Po tomto momente v presile hrajúci domáci kontrolovali hru, avšak diváci sa stále mali na čo pozerať. V 67. minúte Urgelu v tutovke vychytal výborný Kira, následne si na druhej strane poradil s Braginovou strelou Kováč. Potom Kira zneškodnil aj pokus Mateusa a Kováč strelu Koscelníka. Záverečných desať minút sa už iba dohrávalo, Michalovčania poľahky doviedli duel do víťazného konca.

MFK Zemplín Michalovce – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 2:0

po polčase (1:0)

 

Góly: 17. M. Koscelník, 60. I. Žofčák

ŽK: 62. Šimčák, 76. M. Bednár – 27. Chren

ČK: 59. Chren (Zlaté Moravce-Vráble)

Rozhodovali: Pavlík – Pozor, Pavlovič; 2083 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira – Sviarchynski, Kavka, Carillo, Božok – Grič – M. Koscelník, I. Žofčák, T. Matič (38. M. Bednár), Šimčák (90+. M. Kolesár) – Bragin (83. Turík)

FC VION: Pav. Kováč – Karlík, Nikolič, Horník, Chren – Bariš – Orávik (20. Ewerton), Gešnábel (64. E. Ujlaky), Mateus, Záhumenský – Urgela (86. R. Baggio)

Najbližší program MFK Zemplín:

  • Sobota 9. septembra o 19.00 hod.: Ružomberok – Michalovce (7. kolo FL)
  • Streda 13. septembra o 16.00 hod.: Poltár – Michalovce (3. kolo SC)
  • Sobota 16. septembra o 19.00 hod.: Michalovce – Senica (8. kolo FL)
zdroj: mfkzemplin

Diskusia k článku