Dukla po 32 rokoch vybojovala víťazstvo v prvej lige!

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili vo štvrtom finálovom súboji play-off St. Nicolaus I. ligy nad tímom HK Skalica 4:0, v sérii vyhrali 3:1 na zápasy a stali sa víťazmi prvej ligy.

Zverenci trénera Miroslava Chudého tak nadviazali na svojich predchodcov, ktorí vyhrali prvú ligu v sezóne 1985/86 a po 32 rokoch znova doniesli víťazný pohár k Laborcu. Pre Michalovčanov, ale ani pre Skaličanov, ešte sezóne nekončí. Čaká ich totiž play-out Tipsportligy, kde sa stretnú s dvoma najslabšími extraligistami. Kompletný program a takisto aj účastníci budú známy v nedeľu, kedy je na programe posledné kolo základnej časti Tisportligy. Už teraz ale môžeme povedať, že Michalovčania v prvom kole, ktoré je naplánované na piatok 16. marca, nastúpia na ľade Detvy a vonku, konkrétne v Skalici, sa predstavia aj v druhom kole,  ktoré je naplánované na nedeľu 18. marca.

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Skalica 4:0

po tretinách (2:0, 0:0, 2:0)  
Konečný stav finálovej série: 3:1.

 

Góly: 

3. Banovský (Toma, Valečko)

14. Solomončak (Cútt, Halás)

56. Halás (Cútt) pres/1

57. Fajčák (Linet)

Vylúčení: 6:7.

Presilovky: 2:0.

Oslabenia: 0:0.

Rozhodovali: Valach, Kalina – Holienka, Homola.

Divákov: 2450.

HK DUKLA INGEMA: Trenčan – Hančák, Valečko, Kolba, Korenko, Rusina, Meliško, Cvengroš – Halás, Cútt, Solomončak – Mašlonka, Piatak, Balko – Fajčák, Linet, Brezniak – Hamráček, Toma, Banovský – Mesaroš.

HK: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Straka, Kukliš, Hluch – Kotzman, Vereš, Janáč – Jurák, Schmidt, Okoličány – Vaškovič, Jarolín, Kňažev – Hluch, Dufek, Hujsa.

zdroj: Dukla Ingema Michalovce

 

Diskusia k článku