VLK ďakuje za podporu

 

VLK ďakuje za podporu

 

 

„Chráňte lesy spolu s nami“

VLK ďakuje za podporu

 

Lesoochranárske zoskupenie VLK dva krát ročne realizuje informačné stánky v uliciach 15-tich Slovenských miest pod jednotným názvom „Chráňte lesy spolu s nami“. V októbri mal každý možnosť dozvedieť sa o ohrození lesov na Slovensku a možnostiach ich záchrany. Okrem informovania „vlci“ zbierali príspevky na činnosť organizácie a teda na záchranu prirodzených lesov na Slovensku.

 

V Humennom sa na infostánku podarilo vyzbierať  17 755 Sk, v Michalovciach 21 583 Sk a v Snine 9 670 Sk.

 

 

Touto cestou VLK ďakuje všetkým podporovateľom.

 

Vďaka za pomoc pri realizovaní akcie patrí konkrétne týmto školám: Prvej ZŠ v Michalovciach, Gymnáziu z SPŠ Michalovce a Strednej odbornej škole v Michalovciach, Strednej zdravotnej škole v Humennom, Združenej strednej škole hotelových služieb v Humennom a  Gymnáziu v Snine.

 

Na infostánkoch sa zbierali podpisy pod celonárodnú petíciu „Stromy, o ktoré sa nemusíme báť“. Od zákonodarcov petícia požaduje také zmeny legislatívy, aby sa na Slovensku začala uplatňovať reálna ochrana časti verejnej zelene v mestách a obciach. Túto ochranu by bolo možné odstrániť len obecným referendom. V druhej časti petícia požaduje vytvorenie skutočne bezzásahových prírodných rezervácií, pretože po súčasných zmenách legislatívy je možné vykonávať ťažbu aj vo všetkých tipoch chránených území na Slovensku, naše najcennejšie územia národných parkov a prírodných rezervácií nevynímajúc. Petíciu je možné podporiť aj na webovej stránke www.ekoforum.sk

 

Predkladateľmi petície sú osobnosti z celého spektra spoločnosti:  Tomáš Vančura, bývalý riaditeľ Správy TANAPu, básnik a kazateľ Daniel Pastirčák, Elena Pätoprstá zo združenia Nádej pre Sad Janka Kráľa, historik a publicista Pavel Dvořák, geograf a cestovateľ František Kele a ďalší.

 

Diskusia k článku