Basketbalový turnaj v Poľsku

 

 

Turnaj V4 v Poľsku vyhrali dievčatá z Michaloviec Turnaj V4 v Poľsku vyhrali dievčatá z Michaloviec Turnaj V4 v Poľsku vyhrali dievčatá z Michaloviec Turnaj V4 v Poľsku vyhrali dievčatá z Michaloviec

 

 

Turnaj V4 v Poľsku vyhrali dievčatá z Michaloviec

Posledný májový víkend sa konal v poľskom meste Przemysl  druhý turnaj série V4 hráčov a hráčok narodených 1994-1995 na ktorom sa tentoraz zúčastnili družstvá z Poľska  výber Podkarpatského zväzu basketbalu, Ukrajinu reprezentovali družstvá z  Ľvova  (ktoré nahradili družstvá z Česka), družstvá z Maďarska reprezentovali zástupcovia z Egeru a družstvá zo Slovenska  zastupovali chlapci KAC Košice a dievčatá z Michaloviec posilnené o tri hráčky košickej Cassovie .

Naše družstvo chlapcov po výhre nad Egerom, nešťastne prehralo s domácim družstvom o bod, keď dostalo trojku v poslednej sekunde, čo sa nepriaznivo podpísalo na ich poslednom zápase s Ľvovom, ktorý hladko prehrali a skončili na treťom mieste.

Dievčatá išli od začiatku húževnato za víťazstvom keď najprv  rozdrvili  Eger 88 : 19, následne silného domáceho favorita Przemysl jednoznačným výsledkom 70 : 41 a v poslednom a veľmi tvrdom zápase zo strany súpera  aj Ľvov 80 : 51, po polčase 33:30. Naše dievčatá hrali v zostave Vargová, Jurášková, Harmanová, Regendová, Jančárová (Michalovce) a Nagyová, Terezková a Vajková (Košice). V družstve boli ešte Borovičková, ktorá sa zranila pred prvým zápasom a do hra nenastúpila a Kuráňová,  ktorá  sa zranila počas prvého zápasu a ďalej v turnaji nepokračovala .

 

Najlepším strelcom na turnaji bol Joliga z Košíc a najlepšiu hráčku nášho družstva i celého turnaja  bola vyhlásená Nagyová .

 

 

zdroj: Ladislav Janošov  – 1.BK D Michalovce

 

{loadposition advert3}

Diskusia k článku