ŽENY: Tydam KE – BKD Mi 61:52

 

Slovenský pohár – ženy

TYDAM  UPJŠ Košice – 1.BKD Michalovce 61 : 52

 

 

Druhá najvyššia basketbalová súťaž žien sa v tomto roku začína netradične zápasmi Slovenského pohára a až po ich ukončení sa v decembri začne samotná 1.liga žien. Prvý zápas odohrali ženy Michaloviec na pôde Týdam UPJŠ Košice, ktoré bude patriť v tejto sezóne k favoritom, kedže ich posilnili bývalé dobré  hráčky Cassovie a Abovie, ktorým sa rozpadli družstvá .

Naše družstvo nastúpilo na zápas v Košiciach veľmi oslabené pre značnú maródku , keď nemohli nastúpiť Hamadejová, Kovaľová , Kunková, Pituková , Fiedlerová, Lipková, ani nádejná Šikrová a po zápase k nim pribudla aj Priščáková …

Naše družstvo napriek týmto problémom , prekvapilo dobrým výkonom v celom stretnutí, dievčatá bojovali  do konca  o výhru , keď sa im nevydarila  koncovka  zápasu , kedy súper dvoma trojkami v poslednej minúte rozhodol.

Na rozohrávke  hrala osamotená Oláhová, ktorej výrazne ubúdali sily,  čo súper veľmi rýchlo odhalil  ako našu slabinu v tomto zápase  a neustále  na rozohrávku tvrdo tlačil v obrane. Výsledkom tohto tlaku bolo až 40  strát nášho družstva , čo je veľmi vysoké  číslo a iba 7 útočných  doskokov , čo je zase  veľmi málo . Tieto činnosti patria k našim slabinám .

V našom družstve vynikla Priščáková a dobrý výkon podala aj Vargová , pričom ostatné hráčky odviedli výkony na hranici svojich momentálnych schopností .

Štatistika :

Body – Priščáková 17,Vargová 8, Čižmárová 6 ,

Obranný doskok – Oláhová 7 , Vargová 6

Zisky – Priščáková 10 ,

Straty – Priščáková 7

 

L. Janošov – 1.BKD Michalovce

 

{loadposition advert3}

Diskusia k článku