Zemplín Michalovce – LAFC Lučenec 1:1

 

 

MFK Zemplín Michalovce - LAFC Lučenec 1:1 MFK Zemplín Michalovce - LAFC Lučenec 1:1 MFK Zemplín Michalovce - LAFC Lučenec 1:1 MFK Zemplín Michalovce - LAFC Lučenec 1:1
MFK Zemplín Michalovce - LAFC Lučenec 1:1 MFK Zemplín Michalovce - LAFC Lučenec 1:1 MFK Zemplín Michalovce - LAFC Lučenec 1:1 MFK Zemplín Michalovce - LAFC Lučenec 1:1

foto: REGZEP.sk

 

 

12. kolo – I. futbalová liga – 2009 / 2010

MFK Zemplín Michalovce – LAFC Lučenec 1:1

po polčase (0:0)

Domáci mali po nepresvedčivých výkonoch v posledných zápasoch nôž na krku. Vôbec si však nepomohli. Celý prvý polčas boli aktívnejší a hostia sa k ničomu nedostali. Hral sa futbal medzi šestnástkami. V 13. min. sa v dobrej pozícii ocitol Mateusz Pyrka po prihrávke Ruskovského no pálil vedľa. V 21. min. po peknej kombinácii Kunca-Uhľár-Ruskovský na pravom krídle dostal dobrú prihrávku do šestnástky Ljubarskij no ani ten šancu nevyužil. V 40. min. sa ešte do šance dostával Uhľár no z uhla, z ťažkej pozície, len poslal loptu popred bránu hostí, na ktorú nikto z domácich nezareagoval.

V II. polčase sa hostia už po 5 minútach ujali vedenia zásluhou Balaška. Domáci sa zobudili a pochopili, že dnešná prehra by už mala za príčinu padanie hláv.  Začali hrať aktívnejšie, ale okrem dier vo vlastnej obrane, nevyprodukovali v útoku nič. Hra sa začala pritvrdzovať a hlavný rozhodca Horváth musel viac krát ťahať z vrecka žltú kartu.  V 80. min. hosťujúci Šlavka fauloval v strede ihriska Sninského, ktorý spadol na zem a neodpustil si pár poznámok na adresu Šlavku. Ten ho následne kolenom narazil do tváre, za čo si vyslúžil červenú kartu. Napriek tomu, že domáci mali o hráča navyše, nič nevymysleli. V 85. min. sa v obrovskej šanci ocitol Ljubarskij no pálil len do hosťujúceho brankára. Domáci finálny tlak bol bezzubý a každý už pozeral na hlavného rozhodcu, kedy ukončí zápas. Ďaleko za 16-tkou sa k lopte dostal Viskup a jeho skvelo kopnutá ďalekonosná strela, skončila na prekvapenie všetkých a aj jeho samého v sieti. Hneď po rozohraní v stredovom kruhu hlavný rozhodca ukončil zápas.

Domáci uhrali remízu a zachránili bod v posledných sekundách. Situáciu to však nerieši. Zemplín má z posledných 6-tich zápasov len 3 body a dokázal v nich streliť len 2 góly. Michalovce sa v útoku trápia a vo finálnej fáze sú úplne bezzubí. Bez gólov sa vyhrávať nedá a zdá sa, že Zemplín čakajú v najbližších dňoch zmeny.

V nasledujúcom kole sa Zemplín opäť predstaví doma. V sobotu 17. októbra o 14:00 hod. privítajú na domácom trávniku Rimavskú Sobotu.

Napísal: L.B.

Góly:
90.+ min. Viskup – 50.min. Balaško,

ŽK:
34.min. Ruskovský, 45.min. J. Vajda, 70.min. D. Sninský (všetci Michalovce)
29.min. L. Hricov, 45.min. Boháčik, 70.min. Golian, 77.min. Gonos,  (všetci Lučenec)

ČK: 80.min. Šlavka (Lučenec) za faul bez lopty

rozhodovali:
Horváth – Kubačka, Benko,
Návšteva: 895 divákov

Ostatné výsledky 12. kola:
Šaľa – Prievidza 2:0    
Michalovce – Lučenec 1:1    
Púchov – Zl. Moravce 1:0    
Dolný Kubín – Trenčín 0:0    

Program 13. kola – 17.10.2009 o 14:00 hod.
Michalovce – Rim. Sobota
Šaľa – Púchov
Lučenec – Liptovský Mikuláš
Prievidza – Ružomberok B
Trenčín – Zl. Moravce

{loadposition advert3}

Diskusia k článku