KONEČNE DOBRÉ KNÍHKUPECTVO

knizka

knzky

Veľmi rád chodím na nákupnú turistiku do košického nákupného centra Optima. Je tam úplne všetko: Manželka si tam dá dve nákupné kolečká v smere hodinových ručičiek, potom si u mňa požičia nejaké ”drobné” a urobí si ešte jeden okruh, pre zmenu do druhej strany. Ja si dám zakaždým Mc Donald’s s veľkou colou. Pozriem si kávovar, ktorý až budem veľký, si kúpim do kancelárie pre zákazníkov. Ak sa už veľmi nudím zabehnem sa pozrieť do Cinemaxu na nejaký 3D film.

 

Bol by to až celkom brutálny konzum nebyť tam nádherného kníhkupectva! V tom kníhkupectve je úplne všetko! Od detektívok po sci-fi, cez komiksy až po športové či cestopisné nádherne spracované knihy. V detskom oddelení si zaspomínam na minulosť a v historickej sekcii prepadnem minulosti úplne. V umeleckom kútiku plného designu a architektúry si zaspomínam na školské roky. Bez váhania by som si tam zakaždým vedel vybrať dva tucty výborných titulov. Snažím sa zakaždým si aspoň jednu knihu kúpiť a ostatným musím dať košom. Pritom im nezabudnem sľúbiť, že na další mesiac si vyberiem iba ju a strávime nezabudnuteľné romantické chvíle kdesi na gauči, alebo ak bude fakt dobrá, tak aj v spálni. Iba ja a ona: moja nová kniha!              .
Včera som zablúdil do obchodného centra Zemplín v Michalovciach. Okrem pizze a Čínskej reštaurácie som nemal dôvod ju navštevovať. Žiadne kníhkupectvo, alebo kino skrátka dobrá až poriadna nuda! O to väčšie  bolo moje prekvapenie, keď som na konci obchodného centra objavil rovnaké kníhkupectvo ako v Košiciach! Okamžite som doňho zahol a našiel som tam všetkystaré známe lásky z Košíc. Zahrúžil som sa do čítania a triedenia jednotlivých titulov. Okolo mňa chodili rovnakí  fanatici ako ja nevedeli, ktorú knihu skôr zobrať zo sebou.                                        .

 

 

Po hodinke čítania ma vytrhol zo snenia známy kamarátov pozdrav. Mal v ruke knihu o cyklistike a mieril s ňou k pokladni.

”Konečne je dôvod do tohto trápneho Ocečka chodiť, čo?” Než som mu stihol odpovedať zabehol za ďalší pult.

 

 

Vystihol to celkom presne, pomyslel som si.                                            .

boka

 

Diskusia k článku