MICHALOVČANKY VYHRALI SÚŤAŽ

basket

Vedomie, že rozhodovať môže každý bodík zväzovalo obidvom družstvám ruky a výsledkom bola obojstranne veľmi slabá úspešnosť streľby a množstvo nezavinených strát a nepresných prihrávok . Bol to teda viac boj ako basketbalová krása ( z tohto pohľadu bol zápas v Michalovciach basketbalovejší …), ale obidve družstvá vedeli o čo ide a bolo to vidno aj na palubovke . Jednoducho účel svätil prostriedky v snahe byť úspešným.

Domáce sa sústredili na veľmi dôraznú obranu michalovských strelkýň hlavne Juráškovej , Fiedlerovej a Nagyovej, čo sa im aj podarilo a ktoré skoro nepúšťali do šancí, ale aj celkove mali Michalovčanky pomerne málo streleckých pokusov . Naše dievčatá napriek tomu, že sa im vôbec nedarila streľba ( ak sa už do šance dostali ) a to ani z najvýhodnejších pozícii, dokázali udržať s favorizovaným súperom pomerne vyrovnaný stav a po skončení zápasu sa mohli radovať z celkového prvenstva v súťaži.

Michalovčanky v tomto zápase nepoznali stratenú loptu a o každú bojovali srdnato v každej pozícii, napriek všetkým nepriaznivým okolnostiam, ktoré sa v zápase vyskytli .

Už v 5 minúte tretej štvrtiny musela odísť pre 5 faulov kapitánka Priščáková a Paťa Vargová s Juráškovou dohrávali so štyrmi osobnými chybami( dosť často išlo o fauly, ktoré videli iba rozhodcovia …). Domáce hádzali v tomto zápase 21 trestných hodov, z čoho 15 premenili, naše iba 9 ( zaujímavé, že v Michalovciach bol pomer TH 21 : 15 …) a ešte v posledných troch minútach nášmu družstvu zobrali rozhodcovia loptu dvakrát pre kroky a raz pre dvojité hranie, čo síce pobavilo aj domácich divákov, ale ani to domácemu družstvu nepomohlo. Zápas naplno ukázal, že iba deklarovať to, že domáce by mali vyhrať rozdielom, ktorý by im zaručil prvenstvo, to nestačí – v takom zápase rozhoduje srdce a to bolo v tomto zápase viac zapálené na strane nášho družstva …

Po skončení stretnutia teda mohol člen VV SBA pán Farkašovský, spolu s predsedom OHK Východ pánom Hricišinom odovzdať Pohár určený pre víťaza 2.ligy ako aj Putovný pohár Dušana Bačovčína pre basketbalistky 1.BK D Michalovce , ktoré túto súťaž úplne zaslúžene vyhrali.

Cesta k prvenstvu bola zaujímavá už aj preto, že naše dievčatá skončili po dlhodobej časti súťaže až na treťom mieste, keď prehrali štyri stretnutia zo štrnástich .

Dovtedy nikto zo súperov akoby nebral do úvahy fakt, že v tom období nenastúpilo naše družstvo ani v jednom zápase kompletne a pre štúdijné povinnosti nehrali také hráčky ako Fiedlerová, Lipková, V. Vargová, Borková, Cinkaničová i Hudáková .

TÝDAM UPJŠ KOŠICE – 1.BK D MICHALOVCE 57 : 45

( 11: 6, 13:14, 15:9, 18:16 )

Strelci – Košice – Terščáková 15, Hurná 13 , Potočňáková 9

Michalovce – Bačišinová 23 Proščáková 7, Nagyová 5 , Jurášková a Fiedlerová po 4

Po skúškovom období sa do družstva vrátili prvé tri menované hráčky, na hosťovanie prišli mladučké Nagyová a Bačišinová a to už bola iná sila.

Dievčatá prešli bez problémov v play off cez Starú Ľubovňu B , následne cez družstvo A Starej Ľubovne tiež suverénne a vo finálových dvoch zápasoch proti favorizovanému TÝDAMU UPJŠ Košice sa tiež dokázalo presadiť .

O úspech sa pričinili – Priščáková, Bačišinová, Mrázová, V.Vargová, Maľuková, Fiedlerová, Regendová, P.Vargová, Jurášková, Lipková, Nagyová, Oláhová, Ďuríková, Ferková, Šikrová , Jančárová , Borková i Cinkaničová.

Gratulujeme .

zdroj: 1.BK Michalovce

Diskusia k článku