Naša európska jazda pokračuje……..

 

Naša škola v Rakovci nad Ondavou v rámci projektu „European tour“ má partnerské školy v Českej republike – Základnú školu v Bystřici a v Poľsku – Základnú  školu v Konczyciach Wielkich. S podporov národnej agentúry sa naše deti zúčasťňujú výmených pobytov v týchto krajinách. A v jednotlivých mesiacoch spoločne spolupracujeme na zaujímavých kreatívnych úlohach.

Prichádza obdobie Veľkej noci.  Naši žiaci, ale aj partneri z Českej republiky a Poľska majú na starosti ďalšiu projektovú úlohu. S veľkou chuťou a silou sme sa pustili do vytvárania veľkonočných vajíčok. Žiaci svoju kreativitu využili na tvorbu rôznych vajíčok. Zdobili sme slepačie vajíčka farbami, trblietkami, krupicou či stužkami. Šikovnejší žiaci si vyskúšali aj servítkovú techniku na vajíčkach. Vyhrali sme sa  na ich tvorbe, popustili  uzdu fantázii………. Naša úloha bude pokračovať aj naďalej a cez Veľkonočné sviatky budeme vytvárať  veľkonočné dobroty  a recepty našich tradičných jedál na východnom Slovensku.
Tieto naše vajíčka   nezostanú  dlho u nás. Poputujú pred Veľkonočnými sviatkami do Českej republiky /Bystřice / a do Poľska /Koncyzce Wielkich/, aby našim kamarátom urobili radosť. Potom zase Slováci sa už musia chystať na olympiádu cudzích jazykov do Českej repuliky.

Základná škola s materskou školou Rakovec nad Ondavou
……a toto sú naše vajíčka………….

zdroj: Mgr. Františka Bakajsová

Diskusia k článku