Zamýšľali ste sa niekedy nad… ???

Komercia…
Tá je všade. Už ma nebaví riadiť sa podľa najnovších pravidiel, ktoré sú moderné a populárne, ktoré sú všade, ktoré menia a kazia charaktery ľudí.
Je mi úplne zle, keď vidím pobehovať po ulici krpaté dvanásťročné deti, ktoré majú rovný šilt, na krku veľkú reťaz, široké gate, tvária sa ako najväčší hip-hopperi, každého druhého okoloidúceho pošlú do p… a povedia im „nech im mater skape“…NO JE TO NORMÁLNE?… nemyslím.
V minule som sedela vo vlaku, a oproti mne nejaké malé dievča, mohlo mať možno jedenásť, dvanásť, a piercing v spodnej pere. Tvárilo sa ako najväčší boss a zazeralo na mňa spôsobom – “ to ty musíš byť iný looser, keď nemáš piercing. „
Prečo?…lebo toto všetko je moderné, lebo všetko je komerčné. Tak ako bola pred pár rokmi „in“ jedna vec, teraz je druhá. Ľudia sa prispôsobujú tomu najnovšiemu, najmodernejšiemu, neuvedomujúc si, že sa z minúty na minútu otočia o 180stupňov a že sú len pózeri. Ak sa náhle zmenia a v tom aj zotrvajú, nemám proti tomu nič, ale nie každú chvíľu vyznávajú to čo je moderné a nové, a súperia medzi sebou. Ak náhodou niekto nieje oblečený podľa najnovšej módy a nepočúva najmodernejšiu hudbu, hneď je spoločnosťou odsudzovaný (napr. moja ZŠ).
( Obdivujem ľudí z mojej strednej školy, že si stoja za svojim, nikoho neodcudzujú pre štýl a navzájom si pomáhajú – rešpekt ).
Atď…

Diskusia k článku