Michalovce budú hostiť Ligu majstrov

salane

To, na čo sa celý utorok čakalo s veľkou zvedavosťou, sa 17 minút po osemnástej hodine konečne potvrdilo: dejiskom turnaja B-skupiny I. fázy kvalifikácie ženskej edície Ligy majstrov budú Michalovce! Iuventa bola vyžrebovaná ako náhradník za turecký Uskudar, ktorý však hostiteľskú možnosť nevyužil, a preto prišiel na rad náš tím.

Hádzanárky Iuventy Michalovce budú mať v prvom predkole Ligy majstrov výhodu domáceho prostredia. Koncom júna síce žreb vo Viedni pridelil prednostné hostiteľské právo tureckému klubu z Uskudaru, no ten do utorňajšej uzávierky nepotvrdil Európskej hádzanárskej federácii (EHF) splnenie všetkých záväzkov plynúcich z usporiadania turnaja a právo tak prešlo na slovenského šampióna. Ďalšími dvoma družstvami v turnaji 2.-4. septembra bude český majster z Veselí nad Moravou a hlavný favorit srbský Zaječar, do 2. predkola postúpia dva najlepšie tímy konečnej tabuľky. „V utorok podvečer sme dostali potvrdzujúci e-mail z EHF a môžem potvrdiť, že turnaj sa bude hrať v Michalovciach,“ povedal športový riaditeľ Michalovčaniek Jaroslav Čúrny.

Ak zverenky maďarského trénera Józsefa Vuru uspejú v 1. predkole a skupinu vyhrajú, budú o jedinú miestenku bojovať systémom play off v turnaji 1. skupiny (17.-18. septembra) najskôr s rumunským Jolidonom Kluž a v prípade úspechu potom vo finále s úspešnejším z druhej semifinálovej dvojice medzi ruským Rostovom a dánskym Viborgom. Ak skončia v B-skupine Zemplínčanky druhé, čaká ich najskôr nórsky Byasen a potom lepší zo španielsko-macedónskeho dua Elda Prestigio/Metalurg Skopje. Ak slovenský zástupca obsadí iba nepostupovú tretiu alebo štvrtú priečku, ani tak jeho putovanie pohárovou Európou neskončí, lebo bude pokračovať v 2. kole Pohára víťazov pohárov.

Ženy, LM:
1. predkolo (2.-4. septembra, systém turnaja každý s každým):
A-skupina: Ormi Loux (Gr.), MizuWaAi Dalfsen (Hol.), LC Bruhl Handball (Švajč.), Gil Eanes Lagos (Por.),
B-skupina: Uskudar Belediyesi (Tur.), RK Zaječar (Srb.), IUVENTA MICHALOVCE (SR), HC Britterm Veselí (ČR).

Program turnaja B-skupiny I. fázy Ligy majstrov:

2. september 2011: Uskudar – IUVENTA, Zaječar – Veselí nad Moravou,

3. september 2011: Veselí nad Moravou – Uskudar, IUVENTA – Zaječar,

4. september 2011: Uskudar – Zaječar, IUVENTA – Veselí nad Moravou.

zdroj: uventa

Diskusia k článku