Hon na živnostníkov

boka

Zaráža ma koľko ľudí je presvedčených, že najväčším ich nepriateľom je živnostník. Veď sú to všetko strašne bohatí ľudia, ktorí nič nerobia, vozia sa v drahých autách a ešte nechcú platiť odvody a dane! Sám som si takto nejak predstavoval živnostníka, až dokial som sám nezačal podnikať. Tak každému štátnemu zamestnancovi opíšem čo znamená na Slovensku podnikať.

Najlepšie to uvediem na príklade návrhu loga. Aby sa to dobre počítalo dajme tomu, že ho urobím za 1 000€… V skutočnosti je to menej, ale nech sa to dobre počíta. Hoc to nevyzerá, je to približne mesiac tvrdej roboty. Poskladať pár písmen dokopy a urobiť z toho niečo originálne, niečo nové, je fakt drina. A možno to nakoniec je originálne, ale človek to nemusí správne prečítať, čo potom hrozí prúserom…

Zákazník si ho ani nemusí vybrať a pre mňa je to iba stratený čas. Ale dobre, logo je urobené, po pár mesiacoch žobrania aj zaplatené no problémy nastúpia až teraz! Na tých 1 000€ prakticky nemám žiadne náklady, čiže vyzerá to ako keby to bol čistý zisk… Takže zo zisku treba zaplatiť 20% daň zo zisku, čiže v našom prípade je to 200€. Následne musím zaplatiť ešte 200€ DPH! To už je 400€ z 1 000€! A následne prídu tie spomínané odvody. Čiže vytiahnem z vrecka ďalších cca 160€. Takže zo super 1 000€ mi ostane sotva 440€!

A to som ešte nepočítal drobné skryté dane tohto štátu páchané na nás živnostníkoch.. Rozumiete tomu? Z každého zarobeného eura každý živnostník zaplatí minimálne 50 centov!!!

Platím desať rokov sociálne odvody a ak skrachujem tak od koho mám pýtať tri mesiace odstupné?

Desať rokov platím zdravotné odvody a ani raz som nebol na peénke!  Ak zajtra chytím zápal pľúc kto mi zaplatí mesiac môj plat? Kto mi zaplatí štátne sviatky, na ktoré má každý zamestnanec nárok?

Kto mi zaplatí štátom garantovanú dovolenku? Kto mi zaplatí nadčasy po nociach, po víkendoch?

Kto mi preplatí tento článok ktorý nahadzujem o jednej v noci?

Namiesto toho aby štát začal konečne šetriť na drahých policajtoch a ešte drahších vojakoch, či požiarnikoch. Namiesto toho aby táto vláda konečne povedala DOSŤ DRAHÝCH POLITIKOV, ona si v marci opäť dvihla platy o 150€ mesačne na každého blbca v parlamente!

Je normálne, aby starosta „Hornej Dolnej“ mal 3 000€ plát? Je normálne aby štátni zamestnanci mali trinásty a štrnásty plat, hoci štátu neustále vykazuje dlhy? Ak napríklad Volkswagen dá na konci roka trinástiy plat tak prosím, nejde to z mojich daní, zrejme majiteľ má pekný zisk a chce sa oň podeliť.

Pán Mikloš, byť živnostníkom dnes už  zďaleka nie je to, čo to bolo pred desiatimi rokmi! Trh je šialene preplnený a všetci už iba prežívame! Ak pred desiatimi rokmi boli v Michalovciach asi dve pizzerie, dnes ich je aspoň tridsať… To isté platí pre plastové okná, kaderníctva, pekárne, reklamky, pre všetko! Ak som sa pred pár rokmi bál novej konkurencie, tak dnes sa im iba smejem, že nevedia, do akej šikany a buzerácie od štátu sa dočkajú…

Prečo tento štát robí zo živnostníka nepriateľa štátu? Robí presne to isté, čo robil Hitler zo Židov! To boli v podstate takisto živnostníci ktorí, v prvom rade chceli uživiť svoje rodiny a ktorí celý život platili dane.

Pán Minister, celú vysokú školu ste boli pre mňa vzorom. Veril som Vám, že ak človek niečo robí dobre, čestne a kvalitne tak sa to oplatí. Dnes viem, že prežijú tí, čo na rozdiel odo mňa majú nelegálny softvér, nelegálne nainštalované programy a sú zaevidovaní na Úrade práce.

Prežijú tí, čo sa nehanbia sami sebe donekonečna dvíhať platy a následne vykazovať, že v marci stúpla priemerná mzda na Slovensku o niekoľko percent…

Vážená vláda, drahí spoluobčania a zamestnanci, svet ako fungoval pred krízou sa už nikdy nevráti !

Ak štáty radikálne nezačnú šetriť, tak určite história sa začne opakovať a hon na čarodejnice, síce v inej podobe, sa zopakuje.

Ešte viac zdaňovať ľudí je už dlhé desaťročia choré! Husiti sa vzbúrili, lebo nevládali platiť cirkvi 10%-nú daň zo zárobku!

Zlatý stredovek.

Pripoj sa k nám na FaceBooku a buď vždy v obraze!

 
 

Diskusia k článku