Dukla vybojovala cenný triumf v Mikuláši a ide ďalej!

dakovacka

Hokejisti HK Dukla Michalovce vyhrali senzačne aj v rozhodujúcom piatom štvrťfinálovom zápase play off I. hokejovej ligy nad Liptovským Mikulášom vysoko 5:2. O presné zásahy Dukly sa postarali dvojgólovy Hančák, po jednom góle Pavličko, Gašpar a Opatovský.

Skoré zápasu otvoril Igor Majesky, ktorý po chybe obrancu prebral puk a iba nahodil na branú od modrej čiary, ale na smolu Palka puk skončil v bráne a Dukla sa dostala do vedenia. O dve minúty na to sa domácim hráčom podarilo vyrovnať v presilovke. Paukovček zachytil zlú rozohrávku, vošiel do útočného pásma prihral späť na modrú, odkiaľ z prvej vystrelil Lištiak a puk skončil za chrbtom Petra.

Dukla v 14. minúte zvýšila na 2:1 potom čo sa Opatovský dostal do útoku vystrelil len do korčule obrancu, odkiaľ sa puk odrazil na Gašpara a ten z tesnej blízkosti  nezaváhal. Juraj Pavličko v 26. minúte po asistencii Fajčáka prekonal  Palka a zvýšil vedenie Dukly na 3:1. Dvojgólovy Hančák dvihol vedenie Dukly v 30 a 32. minúte na 5:1. Domácim sa podarilo znížiť na 2:5 po tom čo Bartík nedal šancu Petrovi, keď poslal puk z pravej strany rovno do ľavého horného rohu.

Ak na začiatku sezóny sme tvrdili, že nie je dôležité kto vyhrá prvý zápas. Dôležité je to, kto vyhrá posledný zápas sezóny! A ten posledný zápas Dukla vyhrala! Boje s Bardejovom, sú už len krásnym bonusom v ktorých môžu hrať chlapci uvoľnene! Michalovce už nemôžu skončiť horšie než na štvrtom mieste, čo sa nám naposledy podarilo ešte za éry HC VTJ MEZ Michalovce. A to bolo už poriadne dávno.

Vedenie HK Dukla Michalovce opäť pozýva fanúšikov na zápasy do Bardejova. Nahlásiť sa je potrebné do utorka na zimnom štadióne!

{youtube}G_6oVpMysjI{/youtube}

MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 2:5

(1:2, 0:3, 1:0)

 

Góly a asistencie:

  • 2. Majeský
  • 4. Lištiak (Paukovček)
  • 15. Gašpar (Opatovský, Kadlubiak)
  • 27. Pavličko (Fajčák)
  • 31. Opatovský (Gašpar, Hančák)
  • 32. Hančák (Opatovský, Slovák)
  • 47. Bartík (Pleva)

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Šiarnik) – Macík, Hyben, Mezovský, Devečka, Klepáč, Kuric, Galko, Matejka, Mravec, Lištiak, Ďurný, Piatka, Bartík, Valášek, Pleva, Kadura, Holiga, Paukovček.

HK Dukla Michalovce: Petro (Kotvan) – Slovák, Majeský, Gašpar, Palovčík, Šeliga, Mach, Chovan, Šechný, Boltún, Opatovský, Hančák, Kadlubiak, Mucha, Drotár, Pavličko, Králik, Fajčák, Kovaľ, Boržík.

Rozhodca: Gašparík, Zvrškovec, Holienka

Divákov: 1300

Diskusia k článku