VSE CITY RUN aj v roku 2012 v Michalovciach

dsc_1121
dsc_1203Aj v roku 2012 prináša spoločnosť Progress Promotion Košice spolu s generálnym partnerom Východoslovenskou energetikou, a.s. do miest východného Slovenska sériu charitatívnych bežeckých podujatí nesúcich názov VSE CITY RUN.Po roku sa podujatie vráti 16. mája i do Michaloviec. Ulice a námestie pešej zóny bude znova plné pohybových a zábavných aktivít. Súčasťou bude tak ako v minulom roku i nonstop beh na bežeckom páse, pričom ubehnutá vzdialenosť bude  vďaka pomoci generálneho partnera prepočítaná na finančnú podporu pre vybranú inštitúciu. Každý zdolaný kilometer na páse má tak hodnotu 33 EUR, k čomu sa pripočíta i výnos z predaja štartovných čísel.

Keďže pomoc iným, je jedným zo základných motívov podujatia, aj v tomto roku bol spomedzi uchádzačov, ktorí sa zapojili do Grantového programu „Vyhráva jeden pomáha každý“ a predložili svoj projekt, vybraný subjekt, ktorému poputuje z podujatia VSE CITY RUN finančný výťažok.
V Michalovciach to bude Materská škola na Vajanského ulici č. 5. Ide o päťtriednu materskú školu so štyrmi klasickými triedami a jednou triedou pre deti so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Materská škola sa do grantového programu zapojila projektom s názvom „Každé dieťa ma šancu na kvalitnejší život“, ktorého cieľom je pomôcť deťom s viacnásobným postihnutím čo najlepšie sa začleniť do spoločnosti, posilňovať ich vnútornú motiváciu a záujem pre rozličné aktivity a zabezpečovať ich psychickú a fyzickú pohodu. Finančné prostriedky vygenerované z podujatia poputujú na vybavenie priestorov a zariadení terapeutickými a rehabilitačnými prístrojmi a zariadeniami, či na zavedenie športových,  kultúrnych a umeleckých aktivít vedúcich k skvalitňovaniu života, fyzického i duševného zdravia.

POMOC V ĎALŠICH MESTÁCH

Ako sme už spomenuli, v Košiciach poputovala naša pomoc do Občianskeho združenia ArtEst, v Bardejove budeme pomáhať Spojenej škole – Špeciálnej základnej škole a v Spišskej Novej to bude Základná škola Z. Nejedlého.

PODPORA OD OSOBNOSTÍ I ŠPORTOVÝCH KLUBOV

Podujatie VSE City Run sa teší čoraz väčšej obľube. Okrem širokej verejnosti sa do podujatia veríme tak ako v minulom roku aktívne zapoja i významné osobnosti športového, kultúrneho, či spoločenského diania, aby tak vyjadrili svoj postoj  a vôľu pomôcť dobrej veci. V Michalovciach by v premiére nemali chýbať členovia a zástupcovia športových odvetví akými sú napr. ženská hádzaná, či mužský futbal. Organizátorov teší i skutočnosť, že svoju účasť prisľúbil i primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák a ďalšie významné osobnosti diania v Michalovciach.

PROGRAM VSE CITY RUN 2012 MICHALOVCE

10:00 I Spustenie nonstop benefičného behu na pase
10:05 I Reprodukovaná hudba, moderátorské vstupy, rozhovory, informácie pre verejnosť
14:00 I Začiatok registrácie účastníkov
14:15 I Hudobné vystúpenie finalistu Show ČS má talent Tomáša Buranovského s kapelou
15:20 I Zumba show s tímom Števky Sokolovej
16:15 I Hudobný pozdrav Mariána Čekovského
16:25 I Štart VSE CITY RUN – kategória Prechádzka
16:30 I Prezentácia osobnosti, rozhovory, autogramiáda
17:00 I Štart VSE CITY RUN – kategórie Bežci a In-line
17:15 I Dobeh prvých účastníkov do cieľa
17:45 I Vítanie posledných pretekárov
17:45 I Tombola pre všetkých účastníkov VSE CITY RUN 2012
18:00 I Ukončenie nonstop benefičného behu na páse a vyhlásenie výsledkov
18:05 I Odovzdanie charitatívneho daru
18:10 I Hudobná rozlúčka Tomáša Buranovského s kapelou
18:20 I Záver podujatia

Diskusia k článku