Michalovskí žiaci v dráme porazili favorizovaný Svit

DSCF4737
Domáci tím nastúpil na tento zápas v oklieštenej zostave. Družstvo je sužované zraneniami a maródkou. Tréner mal k dispozícii len 8 zdravých hráčov. Favorizovaný Svit, bol favoritom, nakoľko bol v tabuľke vyššie a Orli s týmto družstvom nikdy nezvíťazili. Po opatrnom začiatku si domáci vypracovali náskok, ale ten v priebehu jednej minúty ľahko stratili. Domácim druhá štvrtiny nevyšla podľa predstáv a tak súper vyhral polčas o 10 bodov.
Aj keď sa domácim nedarila streľba, cítili že dnes by mohli potrápiť jasného favorita. V tretej štvrtine dominovali a stiahli rozdiel na 5 bodov. Stále sa im nedarili trestné hody, keď nepremenili v celom zápase 23 pokusov. V poslednej štvrtine sa hostia dopúšťali faulov a postupne sa vyfaulovalo 5 hráčov. Orli v poslednej štvrtine znova pridali a obrátili výsledok. Už sa zdalo, že víťazstvo sa im neunikne, ale 5 sekúnd pred koncom hostia ďalekým trojbodovým pokusom vyrovnali. Domácim ostal po time-oute čas na skórovanie, ale aj keď sa dostali pod kôš neskórovali. Našťastie bol faulovaný Kincel, ktorý premenil 1 trestný hod a zrodila sa výhra domácich. Po zápase nastala obrovská radosť Orlov.
Po super dramatickom prvom zápase, začali v druhom domáci zle. Po oddychovom čase sa prebrali a v tejto štvrtine v dominovali. V kritickej druhej štvrtine znova padli, keď súper využíval hlavne svoje skúsenosti a slabšiu obranu domácich v tom čase. Obdobne ako v prvom zápas v druhom polčase domáci doťahovali. Zdalo sa, že dokonajú obrat, ale po individuálnych chybách sa to nepodarilo. Michalovčania dokonale zaskočili svojho súpera a po tesnej prehre z úvodu sezóny (48:31, 48:42) dokázali, že dokážu plne koncentrovaní zdolať aj družstvo s čela tabuľky a mesta s dlhodobou tradíciou. Budúci týždeň sa Orli predstavia v Kežmarku.

Zostava: Demko, Kincel, Podžuban, D.Tertínsky, Tirpák, Podžuban, Pirkovský, Harbuľák, Lustig, Pliško

Najbližšie domáce zápasy odohrajú žiaci 1.BK Michalovce v sobotu 5.4.2014 o 10:00 a 11:45 s družstvom SNV v telocvični Gymnázia P.Horova.

1.BK MICHALOVCE

Diskusia k článku