Vlado Zlatoš prednáša v Michalovciach!

zlatosvlado
Ako dlho a v čom podnikáte ? 

Podnikáme v oblasti zdravia i pohybu a v týchto oblastiach tvoríme a šírime hodnoty. Dá sa povedať, že to najcennejšie, s čím pracujeme, sú informácie, ktoré sú zostavené do zmysluplných návodov, stratégií a postupov. Sú to viac poznatky a sumár skúseností, ako nejaké obyčajné informácie, ktoré si môže každý dohľadať na internete. Podnikáme od roku 2008.

Vychádza vám podnikanie ?

Áno, samozrejme. Ak ide o budovanie finančného bohatstva, nemôžeme sa sťažovať. My však bohatstvo vnímame trochu komplexnejšie a najdetailnejšie sme to objasnili v tomto článku:

 http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/budujte-si-vlastne-vnutorne-bohatstvo.html

Ako dlho sa venuje otázke zdravia a kondície?

Táto téma ma fascinuje od 18-teho roku života, kedy som prestal fajčiť a piť. Naopak, manželka je športovkyňa celý život. 

 Sú vaše teórie vedecky podložené ?

 Isteže. Nielen v našich publikáciách, ale aj v bezplatných článkoch používame odkliky na rôzne štúdie či preštudované knihy. U nás v domácnosti knižnica zaberá asi najviac miesta:

 http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/budujte-si-vlastnu-kniznicu.html

 Akú budúcnosť vidíte v tom čo robíte ? 

Naša práca je nám aj poslaním. Takže budúcnosť našej práce si veľmi dôsledne plánujeme i organizujeme. Ak nájdete oblasť, ktorá vás veľmi napĺňa, tak aj keď ide o náročnú prácu, ste ochotní robiť viac, ako ste platení. O tom, čo plánujeme a čo pripravujeme, sa vždy delíme s našimi čitateľmi alebo fanúšikmi na sociálnych sieťach. Preto je dobré byť s nami v kontakte, ak vás naša práca alebo táto oblasť zaujíma.

 Čo Vás viedlo k podnikaniu ? 

Pocit vnútornej zodpovednosti za svoj vlastný život. Od istého veku sme zistili, že čo si človek sám nevybaví, tak nedostane a nemá. Svet nie je spravodlivý a nikdy nedostanete to, čo si zaslúžite, ale dostanete to, čo si poctivo a čestne odkomunikujete / odpracujete. Takže podnikanie je pre nás jediným nástrojom ako robiť to, čo nás baví a napĺňať tak vlastný potenciál. Ak niečo neurobíme, nemôžeme sa sťažovať. Môžeme sa za to akurát tak sami vyfackať.

Čo Vás motivovalo robiť a učiť sa freerun ?

Tieto športy (Parkour / Freerun) majú v sebe veľké čaro. Najlepšie bude, ak si pozriete tento článok a videá:

 http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-pohybe/co-sa-naucis-u-nas-na-treningu.html

Otázky na organizátora akcie :

Kto je Vlado Zlatoš ?

Špecialista na optimálnu výživu, životosprávu a extrémnu kondíciu, bloger (www.vladozlatos.sk), spíker, tréner v akadémiách Parkour & FreeRun, leader a manažér mediálne známej akrobaticko – kaskadérskej skupiny TEAM SX. A okrem toho všetkého človek s veľkým srdcom, ktorý bez mihnutia oka prijal ponuku zúčastniť sa na tejto prednáške bez honoráru a ešte sa aj sám ponúkol, že prinesie okrem vzácnych vedomostí aj úžasné ceny do tomboly.

 Pociťuješ zmeny v živote odkedy žiješ zdravo ?

Samozrejme, človek sa ľahšie budí aj zaspáva a aj počas dňa je plný energie a všetko zvláda s väčšou ľahkosťou. Je nespočetne veľa dôkazov, že strava a dobrá životospráva je prospešná aj pre psychický stav človeka, len si treba nájsť cestu k svojmu telu a zistiť, čo mu prospieva a čo škodí, lebo, ako sa hovorí, neexistuje diéta, ktorá vyhovuje všetkým ľuďom.

 

Čo všetko si kvôli tomu musel obetovať ?

Veci, ktoré robím pre svoje telo a zdravie neberiem ako obetu ale ako investíciu, ktorá sa mi stále mnohonásobne vráti v podobe vďačnosti môjho tela, ktoré funguje ako hodinky. Beriem ako nevďačnosť, keď si niekto neváži, čo všetko naše telo znáša a nedopraje mu regeneráciu v podobe kvalitnej stravy, pohybu a oddychu. Ale, samozrejme, ako na každého, tak aj na mňa občas príde kríza v podobe známej „chuti na sladké“, kedy musím odolávať, no keď chcete od svojho tela 100%, dajte mu 100%.

Prečo sa snažíš byť lepší ? Čo ťa k tomu motivuje ?

Začal by som výrokom slávneho Sokrata, s ktorým plne súhlasím. : „Muž nemá právo byť amatérom v rovine fyzického tréningu. Je jeho hanbou zostarnúť bez toho, aby zazrel tú krásu a silu, ktorej je jeho telo schopné.“ Fyzický tréning je v niektorých chvíľach viac o psychickej rovinne ako o fyzickej. Okrem toho, že to zlepšuje celkovú schopnosť tela prispôsobovať sa situáciám a lepšie prežívať v dnešnom zložitom svete tiež šľachtí charakter. Okrem iného, je úžasné, keď človek dokazuje stále obtiažnejšie veci a vidí, že motivuje ostatných, aby boli tiež lepší.


Diskusia k článku