Cyklisti z Vinného brázdili Tatry

na trase
pelotón na trase
KST Brzda Vinné je novozaložený klub cykloturistov. Majú však za sebou už niekoľko úspešných akcií. Cyklotúra ,,Okolo Tatier 2014 “ so slovenskou i zahraničnou účasťou, dostatočne preverila ich jarnú kondíciu. Pripravení a hlavne, dobre naladení, presunuli sa z Michaloviec do Košíc, kde nastúpili aj s bicykla do pripraveného vagóna, špeciálne pre cyklistov.
Vaľovci
 
Početná skupina dorazila 12.6.2014 predpoludním do Liptovského Mikuláša. S elánom nasadli na svojích dvojkolesových ,,tátošov“na cestu cez Liptovskú Maru do Kľačianskej doliny. Kochali sa pohľadom na prekrásnu, slovenskú prírodu. Niektoré, ťažké úseky sme zdolávali peši. Na chvíľu sa zastavili pri skale Jánošíkova hlava, obdivovali sme aj staroveký, vodný mlyn v Obrazoch. Po, asi kilometri, sme znova museli zdolávať prekážku. Pred nami pováľané stromy, to bolo dielo veternej smrši. Pohľad na tú spúšť, zabolelo v naších srdciach. Pokračujeme, čaká nás ťažký úsek. Brodíme sa potokom, ktorého ľadová voda miestami siaha takmer po kolená, kĺzke kamene a s bicyklami na  pleciach.

Do Nižnej na Orave sme dorazili všetci v poriadku. Oddych a ráno nás čaká dalšie dobrodružstvo. Ráno 13.6.2014  stojíme na štarte, spolu s asi 800 účastníkmi cyklotúry Okolo Tatier 2014. Zaznel výstrel a pelotón sa pohol vpred smer Tvrdošín – Zakopané – Ždiar.

IMG 1753

                V Zakopanom sme si dopriali oddych a prehliadku mestečka. Ždiar nás vrelo privítal občerstvením, dobrým guľášom a večer, pri živej hudbe sa upevnili a nadviazali nové priteľstvá. Únavu vystriedala pohoda a skvelý pocit športovca.

Sobotný, upršaný deň bol vyplnený zaujímavým programom. Oboznámili sme sa aj s históriou tejto cykltúry od začiatku v r.1980.z filmových záberov.

V nedeľu sme odchádzali domov s prísľubom  DOVIDENIA o rok. Bola to skvelá akcia vďaka organizátorom KSCykloklub Nižná na Orave. ĎAKUJEME!!

 

Text :  za KST Brzda Vinné  predseda Ján Vaľo

               Foto: Peter Smoľak

 

Diskusia k článku