Pozývame vás na dobré víno s husacinou

husacina2
 
Pozývame vás v sobotu 25. októbra na posledné tohoročné Top podujatie programu Košického samosprávneho kraja Terra Incognita. Svätomartinský festival prinesie nefalšovanú atmosféru hodov a jarmoku. Spojenie s ochutnávkou mladého vína evokuje hojnosť úrody, radosť a zábavu. Zrelé jesenné plody, bylinky a koreniny budú v tento deň tvoriť neodmysliteľné kulinárske doplnky.
husacina1
 
Tradícia svätomartinských festivalov vznikla vďaka tomu, že práve 11. novembra zvykli francúzski vinári vyplácať robotníkov. Vtedy sa aj ochutnávalo nové víno, hoci ešte potrebovalo dozrieť.

Neskôr sa objavilo Beaujolais a z núdze vznikla tradícia, ktoré sa za vyše 60. rokov stala známou v celom svete.
V našich končinách boli vždy obľúbené husacie hody, prichádzali v čase, keď už bola úroda z polí zozbieraná, uskladnená, zakonzervovaná a ľudia sa chystali na prežitie ďalšej zimy. Práve v tomto čase sa radi odmenili za celoročnú námahu.
Spojením týchto dvoch tradícií vznikol aj Svätomartinský festival vo Veľkých Trakanoch. V celom okolí sa dorába kvalitné víno a chov husí tu má tiež svoje pevné miesto.
 
K TOP podujatiam patria už tradične aj zľavy na vybrané služby v okolí miesta konania, ktoré získate pri predložení zľavového kupóna.
husacina

 
Tešíme sa na stretnutie s vami pri poslednom tohtoročnom TOP Podujatí vo Veľkých Trakanoch.
 
Jiří Zaťovič

Diskusia k článku