Ďalšia tesná prehra juniorov so Svitom i prehra s L.Mikulášom

DSC 0033
DSC 0029
Počas víkendu pokračovala celoslovenská liga juniorov skupina východ. Domáci nastúpili v bielych dresoch v prvom zápase so Svitom. Po výbornom výkone z konca minulého roka v Žiline chceli potrápiť ďalšieho z favoritov. Aj keď sa ujali vedenia, postupne prebrali iniciatívu hostia. Lepšie zakončovali  a vyhrali štvrtinu. V druhej časti sa Orlom darilo, zlepšili nielen pohyb ale aj zakončenie. V tejto časti hry sa striedali protiútoky na oboch stranách a hral sa atraktívny basketbal. Ani jedno družstvo si nedokázalo vytvoriť rozhodujúci náskok. Polčas skončil tesne pre hostí. Vyrovnaný duel pokračoval aj po polčase.
 

1.BK Michalovce – BKM Svit 70:76 (38:39), štvrtiny : (14:21, 24:18, 10:16, 22:21)

 
Už sa zdalo, že Michalovčania zlomia odpor hostí no závery štvrtín im nevyšli. V poslednej časti hry sa vyfauloval Štec i Laurinčík a pri úzkej rotácii hráčov už Orlom nezostali sily na obrat. Po bojovnom výkone znova mali víťazstvo no svojej strane no šťastie im neprialo a pripísali si druhú tesnú prehru v rade. Chýbala aj lepšie strelecká efektivita ďalších hráčov základnej päťky.
Zostava a strelci 1.BK : R.Skvašik 36, S.Kováč 15, M.Laurinčík 11, R.Štec 6, M.Jevočin 2, M.Hospodár, M.Chrobák, J.Novakovský, M.Pirkovský, M.Podžuban,
Za hostí : Gajdoš 15, Bendik 14
 
1.BK Michalovce – Liptovský Mikuláš    61:80  (35:44), štvrtiny : (14:23, 21:21, 15:22, 11:14)
 
Prvý vzájomný duel v Mikuláši prehrali Orli tesne o 9 bodov, keď výborne bránili a dostali len 58 bodov. V boji o konečné piate miesto chceli vyhrať. Nakoniec odveta Orlom nevyšla. Od začiatku zápasu sa nevedeli dostať domáci do tempa. Zle bránili a faulovali a hostia bez chyby premieňali trestné hody. Naopak tie domáci vôbec nešli pomer 6/19. Vždy, keď Michalovčania zrovnali skóre hostia kontrovali. Problémy im robil najmä pivot Lehotský, ktorý ako pivot zaznamenal aj 3 trojky a 30 bodov. Na domácej strane mu sekundoval Skvašik, dal 29 bodov. V tretej štvrtine sa domáci snažili zdramatizovať zápas no nakoniec sa ten od 3 minúty poslednej štvrtiny len dohrával. Za prehrou nestojí len malá úspešnosť trestných hodov, ale slabšia obrana a až 24 stratených lôpt. Bez koncentrácie a stáleho nasadenia všetkých i striedajúcich hráčov nemohli domáci pomýšľať na víťazstvo. Hostia sa výborne pripravili, prejavili väčšiu chuť po výhre a zaslúžene vyhrali. V poslednej štvrtine nastúpili aj žiaci Pirkovský a Podžuban.
Zostava a strelci 1.BK : R.Skvašik 29, S.Kováč 19, M.Laurinčík 7, M.Jevočin 4, M.Podžuban 2, R.Štec, M.Hospodár, J.Novakovský, M.Chrobák, M.Pirkovský,
 
Za hostí : Lehotský 30, Majher 18
 
Posledný zápas základnej časti odohrajú Orli v sobotu 17.11.2015 na domácej palubovke v derby s družstvom 1.BK Humenné v telocvični GPH.
 
1.BK MICHALOVCE

Diskusia k článku