Zverenci trénera Františka Šturmu na pôde Ružomberka remizovali 2:2

mfkzemplin3
mfkzemplin5Veľmi blizúčko k druhému víťazstvu v najvyššej súťaži boli v sobotu večer pod Čebraťom futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V stretnutí 7. kola Fortuna ligy remizovali zverenci trénera Františka Šturmu na pôde Ružomberka 2:2 (0:1), keď vyrovnávajúci gól inkasovali v 89. minúte. Nič to však nemení na tom, že Zemplínčania získali vôbec svoj prvý bod na súperovom ihrisku v prvoligovej súťaži, v ktorej teraz bude nasledovať reprezentačná prestávka.

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 2:2

po polčase (1:0)

Góly: 10. M. Jakubko, 89. Zošák – 50. M. Regáli, 60. M. Koscelník

ŽK: 20. Rosa, 80. Cheptine, 90. Zošák – 52. M. Regáli, 56. Perez, 87. Kira

ČK: 90+. Rosa (Ružomberok)

Rozhodoval: Straka – 2 531 divákov

MFK: Tofiloski – Boszorád, Kružliak, Rosa, L. Lupták – M. Nagy, Zošák, Ďubek, Faško (67. P. Masaryk) – M. Jakubko, A. Lovás (56. Cheptine)

MFK ZEMPLÍN: Kira – Perez, Podhorin, Morlacchi, Šimčák – M. Koscelník, Grič, Turík (84. Michal Gallo), M. Regáli – M. Hamuľak (69. S. Danko), Nworah (56. D. Kunca)

Ivan Galád, tréner Ružomberka: „Do 30. minúty sme hrali, čo sme si predstavovali a čoho sme schopní. Potom súper prevzal iniciatívu a hlavne v druhom polčase bol lepší a zaslúžil si vyhrať. Za výsledok a za vystúpenie je zodpovedný tréner a musím povedať, že druhý polčas z našej strany nebol dobrý. Naopak, Michalovce hrali pekne a vytvorili si aj šance. Podľa mňa, pokutový kop by sme mali premeniť a možno by bol výsledok iný.“

František Šturma, tréner Michaloviec: „Mne sa zápas hodnotí veľmi dobre. Vedeli sme, že súper má veľmi dobre prepracovanú defenzívu, čo aj potvrdil na začiatku stretnutia. Do 20. minúty bol Ružomberok lepší, my sme mu pomohli chybičkou, za ktorú nás potrestal. Od tej doby sme sa domácim vyrovnali a snažili sme sa hrať našu hru. Mali sme lepší vstup do druhého polčasu i v jeho priebehu sme boli aktívnejší a vytvorili sme si viac šancí. Také tri-štyri sme mali premeniť, boli naozaj gólové.“

Najbližší program MFK Zemplín:

  • Utorok 1. septembra o 16.30 hod.: Teplička nad Váhom – Michalovce (3. kolo Slovnaft Cupu, hrá sa vo Varíne)
  • Sobota 12. septembra o 19.00 hod.: Michalovce – Senica (8. kolo)
  • Sobota 19. septembra o 18.15 hod.: Trnava – Michalovce (9. kolo)

zdroj: mfkzemplin

Diskusia k článku