Už tento víkend 16. a 17. apríla v Košiciach Rušňoparáda

introrusnoparada
rusnoparadakosice
Premiéra dvoch parných rušňov, jedinečný pápežský vlak, či unikátny prezidentský salónny vozeň zo slávnych čias éry Trans Europe Expressov – toto všetko, ale ešte omnoho viac ponúkne už tento víkend 16. a 17. apríla 2016 v Košiciach Rušňoparáda.
 
Sprievodný program je už tradične venovaný rodinám, súčasťou bude bohatá ponuka tvorivých dielní a atrakcií pre deti všetkých vekových kategórií. Chýbať nebudú tradičné nostalgické jazdy z rôznych kútov východného Slovenska do Košíc a späť. Privezú návštevníkov podujatia až z Medzeva, Sečoviec, Spiša, Prešova či Humenného.

Pre návštevníkov je pripravená vlaková aj autobusová kyvadlová doprava v hodinových intervaloch. Vlaky pôjdu z hlavnej stanice do depa a späť, autobusy košického dopravného podniku zasa z nám. Maratónu mieru.

Dychový orchester mladých mesta Košice na slávnostnom otvorení pred prehliadkou na točni predstaví v novom naštudovaní Pochod pionierskej železnice. Zaznie po 60 rokoch od premiéry, prvýkrát bol uvedený počas otvorenia pionierskej železnice roku 1955. ZSSK predstaví súčasnú modernú techniku vrátane nových eurovlakov.

Diskusia k článku