Suchou nohou po Laborci

Prvé kroky na čele s tromi vnúčatami nášho zakladajúceho člena Lacka a samozrejme maskota klubu fenky Dady viedli do prímestskej časti Michaloviec do Meďova. Ďalej sa šlo už po ochrannej hrádzi Laborca domácimi zvanej „tejteš“ priamo na juh.

Zo začiatku pohodlná, no neskôr už obtiažnejšia chôdza po nevykosenom brehu zvyšovala námahu chôdze najmä u detičiek. Pohodu žblnkotajúcej rieky prichádzajúcej z pravej strany znenazdajky narušila v piesku vyhĺbená jama začínajúca sa zapĺňať všakovakým odpadom, žeby novovznikajúca čierna skládka?

Z ľavej strany však pookriala dušu znaveného pútnika vôňa akurát pooranej rodnej hrudy, ktorú plnými dúškami nasávali. Pravidelná zastávka na siestu pri zurčiacich perejách a poďme ho ďalej. V závere prechádzky sa im naskytol pohľad na pole s malinkými slnečnicami a sú pri moste, ktorý ich previedol na pravý breh rieky Laborec.

Tradične spoločné foto pri tanku umiestnenom tu pri 25. výročí oslobodenia obce Lastomír sovietskou armádou 26. 11. 1944. Ešte prejsť pri úhľadnom smerovníku na obecnej križovatke a sú v cieli nenáročného putovania po rodnom Zemplíne.

Podľa kalendára to bola posledná tohoročná letná turistická akcia v NM KST T, no bola aj v skutočnosti letná, na oblohe ani mráčika, bezvetrie a teplota pomaly okolo tridsiatky aká v 35-ročnej histórii azda ešte nebola.
Anton Hasák, predseda KST Turista Michalovce

Diskusia k článku