HELIGÓNKA A HELIGONKÁRI

heligonkari

„ Heligónka je nádherným odkazom predkov, dychom histórie, dušou ľudových piesni – prispejme aj my k jej rozvoju a zachovaniu pre ďalšie generácie“.

Zemplínske osvetové stredisko v Michalovciach a OZ Zemplínski heligonkári pripravilo pre všetkých priaznivcov hudobného folklóru tvorivú dielňu Heligónka a heligonkári.
 
Tá sa uskutoční v dňoch 8 .- 9. októbra 2016 v galérii Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach od 9,30 hod. Jedným z prvých spoločných projektov OZ Zemplínski heligonkári a Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach bola nesúťažná prehliadka Zemplínska heligónka. Prvá sa konala v roku 2014 a v súčasnosti už máme za sebou tri ročníky . Aby sme tento projekt kvalitatívne posunuli ďalej, aktivizovali hráčov na heligónke, akordeóne aj ústnej harmonike z regiónu Zemplína, podchytili talentovaných jednotlivcov, hlavne mládež, pripravili sme všetkých priaznivcov aj túto tvorivú dielňu.

Prvý deň sa o svoje skúsenosti s výukou na heligónke podelí Miloš Bobáň z Terchovej so svojimi žiakmi. Druhý deň lektorsky zastreší Marián Baran, Dušan Skonc a Michal Klima.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Diskusia k článku