Bojujme za Zemplín!

Dlhé roky počúvame o snahe kompetentných riešiť zaostávanie regiónov. Aj keď sa míňajú milióny eur, výsledky sú mizivé. Je čas zmeniť prístup a začať priamo na miestach, kde to je potrebné. Pretože ten najväčší potenciál pre rozvoj regiónu sú samotní ľudia.

Vedenie kraja sa len mlčky prizerá na to, ako odchádzajú nielen mladí, no hlavne šikovní ľudia. Odchádzajú ľudia všetkých vekových skupín, ba celé rodiny. A krajskí politici nekonajú, aj keď majú kompetencie, ktoré by regiónu pomohli. Začína sa to kvalitným vzdelaním, ktoré nie len vzdeláva a nebojí sa inovácií, ale tiež poskytne mladým ľudom zázemie pre ďalší rozvoj, či rovno podnikanie. Úspech spočíva v kvalitnom cestovaní za prácou, integrovanej doprave, spojoch, ktoré na seba nadväzujú, kvalitných cestách. Dôležitá je podpora cestovného ruchu, o ktorom sa však len veľa hovorí. Toto a ešte oveľa viac vie riešiť priamo kraj.

Samozrejme, sú oblasti, ktoré vie meniť a ovplyvniť iba vláda. No keď sa hovorí o plánoch na výstavbu diaľnic,  obchvatov, vedenie nášho kraja mlčí. Keď sa hovorí o (ne)riešení problémov osád a sociálne vylúčených spoločenstvách, kraj mlčí. Keď sa likvidujú živnostníci, malé rodinne firmy, ktoré pôsobia práve v regiónoch – mlčí.

Ja nechcem mlčať a rovnako tak nechcem, aby bol ticho náš kraj a jeho predstavitelia. To je aj jeden z mojich prísľubov kandidáta na poslanca Košického samosprávneho kraja, že sa budem ozývať. A budem vyzývať aj ostatných, aby sme sa za vás, za Zemplín, postavili.

Juraj Jevin
kandidát SaS na poslanca KSK

Diskusia k článku