Sila tímu Rasťa Trnku

Pre všetkých prekvapených z košického zázraku volieb do samosprávneho kraja mám tento odkaz. Čudujete sa, že vyhral Rasťo Trnka, z ktorého ste sa smiali ako vyzerá a rozpráva? Nuž odpoveď je jednoduchá, nikdy nepodceňujte človeka, za ktorého sa postaví skupina odvážnych a odhodlaných ľudí.

Za každým úspešným lídrom vždy hľadajte silu jeho tímu, kam sa ako spolutvorca volebného programu radím aj ja. Energiu a čas ľudí, ktorí nie sú možno mediálne až tak viditeľní, ale ich tvrdá práca na úkor vlastných rodín nielen v kampani, schopnosť spájať sa pre väčšie dobro, musí vždy priniesť výsledky. Nazval by som to synergický efekt, ktorý pritiahne k sebe tak straníkov ako aj občianskych aktivistov pre cieľ bojovať ZA niečo a nielen PROTI niekomu. Či už to sú košickí bojovníci proti EEI, Občianska iniciatíva Zemplína, ľudia okolo Michala Kravčika a iniciatívy Verejnosť Za Rozvoj Východu a mnohí ďalší.

Všetkých nás spája preprogramovanie systému správy veci verejných z doteraz panujúcich výhod pre vyvolených. Nebude to jednoduché, ale rozvoj životného prostredia, vzdelávania, zdravotníctva, dopravy i cestovného ruchu potrebuje okamžite inovatívne riešenia, ktoré vrátia dôveru ľudí vo svoj rodný kraj, aby z neho nemuseli utekať za lepšou príležitosťou a mohli slušne žiť.

Ideme písať nový lepší príbeh nášho kraja a spolu s Rasťom Trnkom to aj dokážeme.

Mgr. Miroslav Sopko: poslanec NR SR

Diskusia k článku