Vianočný benefičný koncert

Vianoce sú istotne najkrajšími sviatkami roka. Ich výnimočnosť a slávnostný ráz dopĺňa aj hudba, bez ktorej si tieto dni nevedno predstaviť. Práve preto kapela K:MUSIC organizuje už piaty rok Vianočný koncert pre celú rodinu. Tento rok ho pripravujú aj v spolupráci s nadáciou Úsmev ako dar.

 

Kapela K:MUSIC je súčasťou kresťanského spoločenstva Koinonia Ján Krstiteľ v Košiciach. Myšlienka vianočného koncertu sa v srdciach členov kapely zrodila v roku 2013. Prvotnou ideou bolo spoločne si zahrať vianočné piesne a potešiť blízkych. Postupom času sa však z tohto skromného nápadu stala tradícia, ktorá nabrala omnoho širšie rozmery. Na pódiu sa za tie roky vystriedali desiatky účinkujúcich a koncert si pozreli tisícky divákov. Stalo sa tak aj vďaka tomu, že ostatné dva ročníky odvysielala vo svojom vianočnom programe Televízia LUX.

 

Tento rok K:MUSIC prichádza opäť s niečím novým. Okrem tradičných slovenských kolied v originálnych úpravách kapela zahrá aj menej známe vianočné piesne. Kontext programu doplnia divadelné scény inšpirované rozprávkou O dvanástich Mesiačikoch. Môžeme sa tešiť na skutočnú Marušku, na jej sestru a macochu, ale aj na detských hercov, tanečníkov a ďalších umelcov. Špeciálne pozvanie tento rok prijal aj známy slovenský spevák Tomáš Buranovský, predstaví sa aj speváčka Veronika Haluzová. Celkový dojem doplnia vizuálne efekty a mnohé iné vianočné prekvapenia.

 

Vianočný koncert sa uskutoční 30. decembra 2017 o 18:00 v Spoločenskom Pavilóne v Košiciach. Záštitu nad touto udalosťou prevzala nadácia Úsmev ako dar a mestská časť Košice-Západ. Finančný výťažok bude určený na pomoc rodinám v Užhorode a v okolí, ktoré sú postihnuté vojnovým konfliktom na Ukrajine. Okrem toho tím Koinonie Ján Krstiteľ a kapely K:MUSIC zavíta aj do ďalších dvoch miest. Program plný hudby a skvelej atmosféry predstaví 22.decembra v Michalovciach a 6.januára v Medzeve.

 

Ako to vlastne celé vzniká? Na túto otázku odpovedá líderka kapely K:MUSIC Evka Kovalčíková: „Vianočný koncert je pre nás každým rokom väčšou výzvou. Vždy sa snažíme prísť s niečím novým. Divákom chceme odovzdať to pravé vianočné posolstvo o narodení Spasiteľa Ježiša autentickou a príťažlivou formou. Koncert pripravujeme minimálne tri mesiace vopred. Nie je to vždy jednoduché, ale som si istá, že to má veľký zmysel. Nezištná práca je v dnešnej dobe výnimočná, a práve tá nás zvyčajne najviac obohacuje. Preto som vďačná všetkým členom tímu za ich ochotu a zápal pre toto krásne dielo.“

 

Viac informácií o vianočnom koncerte kapely K:MUSIC s podtitulom “Inou cestou“ nájdete na ich facebookovej stránke https://www.facebook.com/koinoniamusic/, na YouTube kanáli https://www.youtube.com/user/koinoniayouth  alebo na stránke spoločenstva Koinonia Ján Krstiteľ www.koinonia.sk.

 

Autor: Emília Humeňanská, 13.12.2017

Diskusia k článku