Milan Kaplan ohlásil kandidatúru

Občiansky aktivista Milan Kaplan včera na tlačovke oznámil  kandidatúru na primátora mesta Michalovce, ktorú podporí veľká koalícia OĽANO-NOVA-SAS-SME RODINA-ŠANCA. Kandidatúru Kaplana podporuje aj Občianska iniciatíva Zemplína a rokovania prebiehajú aj s KDH.

Milan Kaplan ponúka alternatívu, ktorá bude založená na princípoch otvorenej samosprávy, na generačnej výmene, ktorá nestrpí korupciu! Nedovolí obchádzanie zákona, nerešpektovanie názoru ľudí, či pochybné politické dohody a kalkulácie. Cieľom a víziou je podľa neho otvoriť mesto ľuďom, čo znamená zapojiť občanov do rozhodovacieho procesu aj cez miestne referendá.

Milan Kaplan, bol predsedom petičného výboru v petícii proti parkovnému pod správou EEI v Michalovciach v roku 2016 tiež povedal: „V našom meste sa pripravoval parkovací nezmysel na úkor občanov s názvom EEI a v centre mesta zopár nadšených aktivistov zbieralo podpisy pod petíciu, ktorá túto skrivodlivosť na ľuďoch mala zastaviť. Počúvali sme ako to, čo robíme nemá zmysel, že aj tak sa nič nezmení. Vedenie mesta sa nám doslova smialo až napokon pod tlakom hlasu ľudu ustúpilo. Vôľa občanov vtedy zvíťazila a dovolím si povedať, že to bol zároveň začiatok novej éry, ktorá prebudila občiansku spoločnosť v našom meste. My chceme tento princíp rozvíjať aj ďalej, pretože v dnešnej celospoločenskej nálade jednoducho nastal čas sa zachovať správne, čo znamená, že názor občanov a ich zapojenie do rozhodovacieho procesu je nevyhnutné.“ Milan Kaplan je 31 ročný občiansky aktivista, poslanec Košického samosprávneho kraja, asistent poslanca NR SR a zakladajúci člen Občianskej iniciatívy Zemplína.

Marek Boka: Vydavateľ Michalovských novín

Diskusia k článku