Historicky prvý extraligový zápas Michaloviec

V roku 2019, kedy je mesto Michalovce Európskym mestom športu, michalovský hokejový klub všetkých utvrdil v tom, že tento titul sme získali oprávnene. V tomto klube sa prepisovala história. Hokejistom HK Dukla Ingema Michalovce sa podarilo po prvýkrát v histórii hokeja v metropole Zemplína postúpiť do najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Stalo sa tak v marci tohto roku a odvtedy sa michalovskí hokejisti, s menšími prestávkami, intenzívne pripravujú na vstup medzi elitné kluby v Tipsport lige.

Dukla mala za jedenásť rokov od svojho návratu do prvej ligy na svojom čele štyroch prezidentov. V prvej sezóne to bol Jaroslav Kanóc, ďalšie tri sezóny prezidentoval Milan Mráz. Po jeho odchode prebral na päť rokov prezidentské žezlo Alexander Černega. Pred sezónou 2017/2018 nastala vo vedení opäť zmena. Teraz klub pokračuje érou, ktorá začala príchodom firmy Ingema a nástupom jej predstaviteľa Martina Burinského na prezidentskú stoličku. Stalo sa to pred sezónou 2017/2018.

Nové vedenie klubu nemalo ideálny štart. Kvôli rozsiahlej rekonštrukcii zimného štadióna v roku 2017 totiž muselo hľadať náhradný domov na tréningy a zápasy. V januári 2018 sa hráči pod vedením Miroslava Chudého naspäť vrátili na michalovský zimný štadión. Za rok a pol toho dokázali veľa. Vyhrali prvú ligu, následne im iba o vlások v baráži ušla najvyššia súťaž, vyhrali základnú časť prvej ligy, následne obhájili titul a na druhý pokus sa im podarilo uspieť v baráži. Vďaka našim hokejistom si Michalovčania po 21 rokoch mohli pozrieť aj zápasy baráže o najvyššiu Tipsport ligu.

Ale poďme k prvému zápasu v extralige, na ktorý, zaiste, už všetci netrpezlivo čakáte. Uskutoční sa 13. septembra na michalovskom zimnom štadióne. Prvým súperom Michaloviec bude Liptovský Mikuláš a zápas sa začne o 17.30 hod. A keďže to je pre Michalovce a hokejový klub veľká udalosť, zápas sa začne slávnostným programom. Čo v ňom bude vám ešte neprezradíme, o tom vám napíšeme neskôr, máte sa určite na čo tešiť. Prezradíme vám však, že moderátorom úvodného zápasu HK Dukla Ingema Michalovce v extralige bude Juraj Rašla.

Veríme, že si tento zápas nenecháte ujsť.

 

Diskusia k článku