Je čas nadýchnuť sa

Za posledné roky sa regionálne rozdiely neznížili ale naopak viac sa prehĺbili. Nezmyselne opatrenia vlády typu, príspevok na presťahovanie, akčne plány, ktoré rozdávali peniaze bez výsledkov, či investičná pomoc novým investorom v regiónoch, kde to nebolo potrebne, to je len zlomok nepremyslených opatrení, ktoré spôsobili tento stav.

Je čas, aby sme sa v regiónoch nadýchli a otočili smer. Preto sme v SaS v rámci našich 1144 konkrétnych  opatrení, pripravili aj riešenia pre znižovanie regionálnych rozdielov. Medzi opatreniami nájdete zrušenie príspevku za presťahovanie,  nahradíme ho príspevkom za návrat domov. Obyvatelia týchto regiónov budú napríklad platiť polovičnú cenu diaľničnej známky. Zrušíme investičné stimuly mimo regiónov, kde naozaj veľké investície potrebujeme. Len si predstavte, ako by sa zmenil Zemplín, ak by nová automobilka stala tu. Zlepšime podmienky podnikateľov aj tých malých, ktorí práve v regiónoch pôsobia.

Občas mám pocit, že sme sa za posledné roky stali obeťou marketingu vlády, akoby ani nemali záujem našu situáciu riešiť. Veď načo, jednoduchšie sa rozdávajú a sľubujú milióny na výjazdových rokovaniach vlády, ako by sa reálne riešili problémy.

Z tej pomyselnej „marketingovej pasce“ sa môžem dostať už 29. februára – poďme spoločne voliť, aby sa aj na Zemplíne oplatilo podnikať, pracovať a hlavne slušne a lepšie žiť.

Juraj Jevin: Starosta obce Pusté Čemerné

Kandidát č. 35 za stranu SaS vo voľbách do NR SR

 

Diskusia k článku