Koronu protestami a zľahčovaním neporazíme.

Priatelia viem, že ste zo slova Korona unavení a nechcete o ňom počuť už ani jedno, jediné slovo. Dlho som sa nechcel vyjadrovať ku koronavírusu, lebo istú skupinu mojich známych čím viac poučujete, tým sú väčší hrdinovia… a nechcel som  deliť už tak strašne rozdelenú spoločnosť.

Neznášam slovo COVID-19, lezú mi na nervy všetky opatrenia, ale viem, že ich dodržiavanie je jediná možná cesta z toho von. Nemám rád testovanie, ale nechám sa testovať, keď to bude potrebné. Bojím sa ihly, ale nechám sa očkovať, lebo verím doktorom, vedcom a odborníkom.  Neznášam ekonomické dopady, lebo ma pripravujú o reálne a ťažko zarobené peniaze. Manželka prišla pre tú beštiu o prácu, ktorá ju napĺňala a bavila, ale kašľať na to… hlavne, že sme všetci zdraví. Urobím všetko preto, aby sme sa vrátili späť v čase a všetci žili normálnym životom, hoc viem, že to bude veľmi ťažko uskutočniteľné, priam nemožné. V mojom okolí je však aj veľa ľudí, kde sú nakazené týmto ochorením celé rodiny! Majú teploty a silné príznaky! A mnoho z nich reálne umiera!

Verejne sa pýtam, čo sa musí stať, aby sme uverili, že zdravý život je obrovský dar, ktorý si musíme vážiť a sa o neho starať?! Zdravie nie je samozrejmosť a Covid-19 nie je bežná chrípka. Nevyhovárajme sa pri ňom, že ho umelo vytvorili, američania, židia, či mimozemšťania. Mor, španielska chrípka, osýpky, kiahne či tuberkulóza nie sú výtvorom žiadneho sprisahania. Aj COVID-19 je z najväčšou pravdepodobnosťou výtvorom prírody. Možno unikol z čínskeho laboratória, ale to je teraz jedno. Neveriť v jeho existenciu, či jeho zľahčovanie je cesta do pekla. Viem, že mnohí z Vás sú na konci sil. Ste bez peňazí, nádeje, či reálnej perspektívy… Rovnako viem, že ešte horšie než samotná choroba je jej dosah na našu ekonomiku a tým aj pre vašu peňaženku. No najprv musíme tú chorobu poraziť.  Koronu protestami, nedodržiavaním opatrení a zľahčovaním neporazíme.

Ekonomiku, reštaurácie, cestovný ruch, naozaj naštartujeme iba utlmením skutočného vírusu Covid-19.

 

Diskusia k článku