Regióny bude počuť

Neustále sa strane Sloboda a Solidarita vyčíta, že je to bratislavská strana a nemyslí na regióny. No aj na poslednom kongrese strany členovia potvrdili, že to tak nie je.
Východ Slovenska už zažil rôzne podporné programy a mnohé výjazdové rokovania vlády. Mali sme a aj máme poslancov v Národnej rade a dokonca aj členov vlády. No regiónu to výrazne nepomohlo.
Ide totiž nielen o gestá, ale hlavne o skutky. Pre mňa je podstatné, ako sa k problémom na východe stavia strana, z ktorej som. Či chce problémy riešiť alebo udržiavať v takomto stave, v akom sú, lebo jej to vlastne vyhovuje.
Strana Sloboda a Solidarita má dlhodobo najlepší program – teda predstavu, ako zmeniť Slovensko k lepšiemu. Nehovoríme to my, ale odborníci, ktorí hodnotia programy strán. Som presvedčený, že program SaS pomôže aj nášmu regiónu. Pretože nepotrebujeme špeciálne riešenia, ale potrebujeme rovnaký meter.
Ak sa stavia diaľnica na západe, musí sa aj na východe, ak sa podporujú investície na západe, mali by sa aj na východe. Nižšie dane, jednoduchšie podnikanie, menej byrokracie, to pomôže celému Slovensku a aj každému jednému regiónu.
Samozrejme máme aj svoje špecifiká a o tých strana musí vedieť. Som preto rád, že členovia strany SaS akceptovali, že práve ľudia z regiónu vedia tento iný pohľad doniesť a pomôcť tak ľudom v regiónoch aj celému Slovensku.
Republiková rada SaS je dôležitý orgán strany. Po poslednom kongrese SaS v nej dostali priestor ľudia z odľahlejších miest Slovenska. Tak samotní členovia strany rozhodli, že určite nie sme bratislavská strana, ale strana regiónov. Za ten náš, za Zemplín, som sa členom republikovej rady stal ja. Náš región bude počuť.

Diskusia k článku