Hlasujte za najkrajšie fotografie regiónu Zemplín

Že je náš rodný Zemplín krásny, o tom niet pochýb! Je krásny naživo, ale možno ešte krajší a zaujímavejší sa môže zdať zachytený objektívom fotoaparátu. Dôkazom sú fotografie od miestnych fotografov, ktorí zaznamenali rôzne scenérie a momenty z nášho regiónu. Pomôžte nám vybrať tie najkrajšie. Hlasujte za najkrajšiu fotografiu z nášho krásneho regiónu Zemplín.

Spôsob je veľmi jednoduchý. Prezrite si fotografie na tomto linku: Hlasuj s nami | Informačný portál mesta Michalovce a následne v hlasovacom lístku: Hlasuj s nami | Informačný portál mesta Michalovce označte fotky, ktoré sa vám najviac páčia.

Tridsať najkrajších fotografií bude od 5. decembra vystavených v Mestskej galérií Zlatý býk v Michalovciach. Táto výstava je realizovaná v rámci programu ENI cezhraničná spolupráca Maďarsko – Slovensko – Rumunsko – Ukrajina 2014-2020 spolufinancovaného z Európskej únie.

Hlasovať je možné do 11. novembra 2022.

Táto výstava bude predposlednou aktivitou v rámci projektu ThruArt – Umením búrame hranice a zároveň poslednou výstavou v rámci tohto medzinárodného projektu.

Projekt Umením búrame hranice pomohol vytvoriť Mestskú galériu Zlatý býk a Turistické informačné centrum, ktoré sa po rekonštrukcii nachádzajú v budove Zlatého býka. Zároveň sa týmto projektom rozbehli rôzne cezhraničné spolupráce prostredníctvom cezhraničných výstav umenia, tvorivých dielní a medzinárodných plenérov – maliarskych a sochárskych sympózií. Vytvorili sa taktiež inovatívne informačné kanály a produkty  cestovného ruchu, akými napríklad bolo nasadenie smart mobilnej aplikácie, vytvorenie filmového dokumentu História  a súčasnosť spoločného regiónu a turistických sprievodcov –  komplexných balíkov služieb.

Pevne veríme, že týmto projektom spojíme ľudí prihraničných regiónov kultúrou, umením, spoločnou históriou, zviditeľním kultúrneho dedičstva regiónov ako základného piliera rozvoja cestovného ruchu.

Ambíciou projektu je tiež zvýšiť návštevnosť  galérií, vtiahnuť ľudí do kultúrneho diania inovatívnymi tvorivými formami a zvýšiť informovanosť o susedných regiónoch Zemplín, Zemplén a Zakarpatie.

Diskusia k článku