Pre pár drobných skončil s obvinením a vo väzbe

intropolicia

Vo štvrtok (26.1.) popoludní okolo 16. hodiny sa pri vstupe do mestského parku v Trebišove dvom mladíkom (18, 21) prihovoril neznámy muž.

Najprv so slovami „Koľko máš peňazí?“ pristúpil k mladšiemu z dvojice, hmatom zisťoval obsah vreciek na bunde, a potom sa mu začal vyhrážať, že ak mu nedá peniaze, tak ho zabije. Potom mu násilím otvoril päsť a vytrhol mu z nej finančnú hotovosť 25 eur.

Pravdepodobne sa mu to zdalo málo, a tak sa otočil k druhému z dvojice mladíkov a opýtal sa ho: „Ty máš keľo peňeži pri sebe?“. Mladík mu v dlani ukázal tri eurá, ktoré mu muž zobral a bez toho, aby im spôsobil nejaké zranenia, z miesta odišiel.

O pár metrov ďalej však muž aj s ukoristeným lupom skončil v rukách mužov zákona. Policajti ho obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na útvar Policajného zboru. Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trebišove 24-ročného Trebišovčana Erika, ktorý sa obdobnej trestnej činnosti dopustil aj v minulosti, obvinil zo zločinu lúpeže, za ktorý mu v prípade dokázania viny hrozia tri až 8 rokov za mrežami. Trebišovský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby, ktorý sudca Okresného súdu v Trebišove akceptoval.

Diskusia k článku