Fatálnu zrážku s autobusom neprežil mladý vodič

Dnes okolo 07,00 h došlo medzi obcami Trhovište a Pozdišovce v michalovskom okrese za doposiaľ presne nezistených okolností k čelnej zrážke medzi vozidlom zn. Škoda Superb a linkovým autobusom, v ktorom sa viezli 11 cestujúci. Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky. Podľa prvotných zistení pri dopravnej nehode sa zranili dvaja cestujúci, rozsah zranení zatiaľ nemáme k dispozícii. Žiaľ, táto dopravná nehoda si vyžiadala aj jeden ľudský život.

Mladý vodič osobného auta utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom. Polícia miesto udalosti v týchto chvíľach dôkladne dokumentuje. U vodiča autobusu bola na mieste vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Prípadné požitie alkoholu u vodiča osobného vozidla bude zisťované pri pitve.

Cesta je uzavretá a policajné hliadky riadia cestnú premávku, odkláňajú dopravu na obchádzkové trasy. Bližšie okolnosti, za akých k tejto dopravnej nehode došlo, čo bolo jej presnou príčinou a miera zavinenia jej účastníkov, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa správali na cestách zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali, sledovali situáciu okolo seba, a tým si chránili to najcennejšie, svoje životy.

Diskusia k článku