Michalovskí „dopraváci“ obvinili vodičku, ktorá zachytila „späťákom“ cyklistu

Michalovskí dopravní policajti obvinili z trestného činu ublíženia na zdraví 73-ročnú ženu z okresu Michalovce, ktorá v pondelok (26.6.2023) popoludní viedla osobné motorové vozidlo zn. Citroen v smere od mesta Michalovce na obec Vinné v michalovskom okrese, kde pravdepodobne nedodržala dostatočný bočný odstup pri predchádzaní cyklistu.  

Vodička spätným zrkadlom zachytila cyklistu, ktorý spadol na cestu a pri dopravnej nehode utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 42 dní. Dychová skúška u oboch účastníkov dopravnej nehody bola negatívna. Presná príčina vzniku tejto dopravnej nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Vyšetrovanie naďalej prebieha.   Obvinenej žene za tento skutok, spáchaný z nedbanlivosti, hrozí až jeden rok vo väzení.

Vodiči, dávajte pozor na seba a ostatných účastníkov cestnej premávky, nezabúdajte na dodržiavanie dopravných predpisov. Pripomíname, že od marca minulého roka došlo k zmene pravidiel cestnej premávky a platí, že odstup pri prechádzaní cyklistu je spravidla najmenej 1 meter pri najvyššej dovolenej rýchlosti do 50 km/h, a 1,5 metra v  ostatných prípadoch. 

Diskusia k článku