Na šľachtickom dvore – Počiatky Sztárayovcov v Michalovciach

Pozývame vás na podujatie Na šľachtickom dvore – Počiatky Sztárayovcov v Michalovciach!

Návštevníci sa v deň podujatia vrátia v čase, až do 18. storočia. Stretnú sa so samotnou imperátorkou Máriou Teréziou a jej verným služobníkom, majiteľom michalovského panstva, grófom Imrichom Sztárayom.

Podujatie otvoria o 15:00 hod. salvy diel a ukážky práce delostrelectva. Pred samotným príchodom panovníčky návštevníci zažijú armádny šerm jej veličenstva, následne sa cisárovná prihovorí k svojmu ľudu. Neopakovateľnú atmosféru umocní prehliadka barokovej módy spojená s prezentáciou korunovačných klenotov. Záujemcovia sa môžu zapojiť i do výučby dobových tancov a nebudú chýbať ani ukážky stolovania a sabráže.

Ducha doby návštevníci zažijú vďaka spoločnosti Fringia, ktorá bude hlavným účinkujúcim podujatia a Divadlo teatrálnej skratky zo Spišskej novej Vsi pod vedením režiséra, scenáristu a herca Petra Karpinského, ktoré odohrá divadelné predstavenie Ja, Imrich Sztáray.

Podujatie bude prebiehať prevažne v areáli múzea.

Vstupenky budú dostupné pre záujemcov v deň konania podujatia najskôr hodinu pred začiatkom.

Sprievodnými aktivitami budú drevený kolotoč, maľovanie na tvár, tvorivé dielne a expozície múzea.

ZMENA PROGRAMU VYHRADENÁ! V PRÍPADE ZLÉHO POČASIA, BUDE PROGRAM PODUJATIA OBMEDZENÝ A PREMIESTNENÝ DO INTERIÉROVÝCH PRIESTOROV.

Tešíme sa na vás!

Diskusia k článku