Kompletný program Jarného Jurmaroku

Tradície, folklór, remeslá, populárna hudba, gastronómia, duchovno, šport, nákupy, no predovšetkým stretnutia s priateľmi. Mesto Michalovce vás pozýva na 22. ročník Jarných trhov.

Koniec apríla a prvé májové dni budú v Michalovciach patriť oslavám, kultúre a športu. Tentokrát sa všetko začne stavaním mája v utorok 30. apríla o 17.00 hod. v podaní folkloristov z folklórnych súborov Zemplín a Jurošík.


V stredu máme štátny sviatok, 1. máj, ktorý bude už tradične patriť športovým podujatiam. Ráno o 8.00 hod. otvoríme pri jazierku Baňa detské rybárske preteky. O 10.00 hod. pred mestským úradom odštartujeme bežcov Podvihorlatského maratónu (38. ročník), Michalovského polmaratónu (20. ročník) i Polmaratónskej štafety (6. ročník). Záujemcovia sa ešte do 25. apríla môžu zaregistrovať online na webovej stránke https://www.podvihorlatskymaraton.sk/sk/index.html.

V parku študentov sa budú od rána pripravovať jazdci so svojimi krásnymi tátošmi na štart Jarnej ceny Michaloviec, ktorý je plánovaný o 10.30 hod. Na tribúne pri mestskom úrade sú v tento deň od 9.00 hod. na programe mítingy politických strán. Pracovný deň vo štvrtok 2. mája budú aktívne naše základné školy, ktoré spoločne pripravia dopoludňajší program na Obchodnej ulici.


Nasledujúci piatok a sobota už ožije námestie i priľahlé uličky v centre mesta Jarným jarmokom. Dvadsiaty druhý ročník jarných trhov ponúkne Michalovčanom aj návštevníkom mesta kultúrny program vyskladaný z domácich umelcov aj hostí. Jarné trhy slávnostne otvoríme v piatok 3. mája o 10.00 hod. vztýčením vlajky. Následne z tribúny pri mestskom úrade udelia podujatiu jarmočné požehnanie michalovskí duchovní. Atmosféru dotvorí vystúpenie dua Dvojo z Mihaľovec, skupiny Mihaľovčan a Klubovanky. Zároveň od rána od 8.00 hod. bude prebiehať súťaž vo varení kotlíkového guľášu.

V popoludňajšom hudobnom programe sa o 16.00 hod. na tribúne pri mestskom úrade predstavia žiaci zo ZUŠ na Štefánikovej ulici, po nich o 17.00 hod. vystúpi domáca hudobná skupina Reb band a program uzavrie o 19.00 hod. populárna slovenská kapela Komajota.


Hudobný program na tribúne pri mestskom úrade v sobotu popoludní začne o 16.00 hod. vystúpením formácie Popi SinGit a RebeccaMo, pokračovať budú o 17.00 hod. Divas crew, o 18.00 hod. Striga 4ever a program uzavrú o 19.00 hod. žiaci SZUŠ Talent-Um. Počas piatka i soboty nebude chýbať Ulička remesiel, v ktorej 45 remeselníkov ponúkne svoje výrobky. Pre tých, ktorí prídu na jarmok hlavne nakúpiť, bude k dispozícii približne 90 predajných stánkov. Občerstvenie bude ponúkať 19 predajcov. Koniec apríla a prvé májové dni prinesú do nášho mesta obľúbenú jarmočnú atmosféru spojenú s množstvom kultúrnych aj športových podujatí. Srdečne všetkých pozývame!
Ňesanujme sebe, šak ľem raz žijeme!

Diskusia k článku