Naše mesto sa aj tento rok zaplnilo dobrovoľníkmi

Najväčšie podujatie firemného dobrovoľníctva na Slovensku s názvom Naše mesto bolo tento rok vyhlásené na 7. júna. Podujatie organizačne zastrešuje Nadácia Pontis a píše 18. ročník svojej histórie. Myšlienkou podujatia je vzájomné prepájanie firiem, samospráv a mimovládneho sektora s cieľom skrášliť mestá na Slovensku. Tento rok k spoločnému dielu prispelo takmer desať tisíc dobrovoľníkov.


V Michalovciach má dobrovoľníctvo tradíciu od roku 2018, keď sa do kampane Naše mesto zapojila samospráva po prvýkrát. Myšlienku pomáhať zdieľajú so samosprávou aj firmy sídliace na území mesta. Do ulíc Michaloviec vyrazilo viac ako 100 dobrovoľníkov, ktorí sa zapojili do 10 rôznych aktivít.


Medzi dobrovoľníkmi nemohli chýbať zamestnanci Mestského úradu Michalovce, ktorí obnovili náter oplotenia Základnej školy na Moskovskej ulici. Ďalšia osemčlenná skupina sa venovala skrášleniu exteriéru Komunitného centra na Mlynskej ulici. Vysadili tam okrasné kvety a stromčeky, vymaľovali staré pneumatiky aj vstupnú bránu. Ruku k dielu priložili a ku krajšiemu mestu tak prispeli aj členovia Miestnej občianskej a poriadkovej služby, ktorí sa zamerali na odstraňovanie čiernych skládok v piatich lokalitách: na Ul. staničnej, Ul. pri mlyne, Ul. Š. Fidlíka, v Parku študentov a medzi garážami na Ul. okružnej. Zamestnanci firmy Unomedical a Tatrabanky strávili deň s klientmi Michalovského domova seniorov, pre ktorých pripravili rôzne individuálne aj skupinové aktivity.

Opakovane sa do dobrovoľníckej akcie zapojili aj zamestnanci Technických a záhradníckych služieb mesta Michalovce, ktorí sa tento rok postarali o nový náter oplotenia futbalového štadióna na Hviezdoslavovej ulici. Do podujatia prihlásilo po druhýkrát aktivity aj občianske združenie Za poznaním, ktoré sa snaží dobudovať Školu pod nebom vo vnútrobloku ulíc Hollého a Jilemnického. Minulý rok vysadili levanduľové záhony, tento rok si naplánovali aj údržbu a zveľadenie pieskoviska, náter lavičiek či kosenie.

Pre nepriaznivé počasie sa niektoré z plánovaných aktivít presunuli o týždeň neskôr. Pracovníci zo spoločnosti BSH Drives and Pumps sa chystajú skrášliť vonkajšie priestory mestských detských jaslí na Markušovej ulici. Dobrovoľníci z Arriva Michalovce pomôžu vybudovať pre deti v Materskej škole na Masarykovej ulici Chodník pre bosé nôžky.

Diskusia k článku