Horúčavy v meste pomôže zvládnuť voda. Osvieži vás v pohári, alebo schladí ako vodná hmla.

Horúce letné dni v meste môžu byť náročné a jednou zo zásad ako ich zvládnuť, je dodržiavanie pitného režimu. Aj preto mesto Michalovce opakovane prichádza s umiestnením vodného baru v centrálnej mestskej zóne.

Vodný bar sa nachádza na Námestí osloboditeľov pred budovou mestského úradu a prevádzkuje ho Východoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., Košice, v spolupráci s mestom. Ide o bezplatnú službu občanom, ktorej cieľom je pomôcť Michalovčanom i návštevníkom mesta zvládnuť horúce letné dni v meste. Dať si pohár čerstvej vody ochutenej citrónom môžete počas pracovných dní od 9.00 do 17.00 hod. a počas podujatí na námestí. V prípade nepriaznivého počasia, čiže ochladenia alebo dažďa, bude bar zatvorený. Aj tento rok sme mysleli na občerstvenie pre všetkých štvornohých miláčikov, pre ktorých je v blízkosti vodného baru k dispozícii miska s vodou.


Ochladiť a zvlhčiť vonkajšie prostredie sa mesto snaží aj prostredníctvom techniky. Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce na to využívajú multifunkčné vozidlo. Jednou z jeho funkcií je vytváranie vodnej hmly. Takéto mobilné zvlhčovanie aplikujeme pri teplotách nad 30 °C. Multikáru, ktorá vyrába vodnú hmlu, môžete stretnúť v čase od 11.00 do 14.00 hod. na trase centrálna mestská zóna – Štefánikova ulica – Hollého ulica, a to dvakrát počas uvedenej doby. Okrem multikáry sa v meste počas pracovných dní pohybuje aj štandardné kropiace vozidlo na komunikácie, ktoré rovnako ochladzuje a zvlhčuje vonkajšie prostredie.

Veríme, že aj takto pomôžeme zvládnuť letné horúčavy v zdraví a v dobrej nálade

Pridaj komentár