Atlantis Science Center

Od 26.apíla 2012 sa aj slovenská metropola bude môcť popýšiť zábavno-vedeckým centrom. V tento deň otvorí svoje brány, presne po roku existencie Atlantis Science Centra v Leviciach,aj Atlantis Science Center v Bratislave na Mgnetovej ulici 11, ktoré na rozlohe viac ako 2000 m2 ponúkne 85 veľkých interaktívnych exponátov. Atlantis Science Center je jedinečným interaktívnym centrom, ktorého základným poslaním je spopularizovať vedu, priblížiťširokej verejnosti vedecké poznatky hravou, zábavnou formou.

atlantis

Nielen deti tu nájdu základné informácie o fungovaní prírodných javov, vysvetlenie rôznych zákonitostí fyziky, matematiky,chémie, logiky,a iných prírodovedných disciplín. Je to miesto, kde sa teoretické vedomosti premietajú do praxe, miesto, kde si môžu všetci všetko vyskúšať a nadobudnúť tak autentické osobné skúsenosti z rôznych oblastí. Len u nás si môžete vyskúšať napr. vyfúknuť obrovské bubliny, vidieť na vlastné oči púštnu búrku, vodný vír, vzduchom plávajúce ryby, či zemetrasenie.Otvorením aj tohto centra chceme ukázať verejnosti odvrátenú stránku vedy, jej zábavnú a vzrušujúcu tvár, hravou formou zvýšiť záujem detí o vedecké disciplíny a v neposlednom rade uľahčiť prácu pedagógom. Pre návštevníkov bratislavského centra máme pripravenú pestrú paletu programov – pre školy, deti aj rodiny, letné tábory, festivaly, víkendové programy a rôzne iné netradičné, nielen vedecké atrakcie.

Každého návštevníka srdečne očakávame v našom novootvorenom Atlantis Science Centre na Magnetovej ulici 11 v Bratislave, denne od 8.00-18.00 hod..

Diskusia k článku