Šatan versus Chosé

REGZEP - Šatan versus Chosé

A máme ďalšie majstrovstvá sveta v hokeji za sebou. Každý rok v máji sa zastaví na Slovensku život. Každý rok v máji klesá moja produktivita práce na nižšie čísla. Konečne sa je načo v telke pozerať!
Samozrejme naše polovičky si o tom myslia svoje. A tak musíme  byť celé dni na ne milší a chápavejší, aby sme si večer vybojovali vysielací čas na dvojke. Poctivo upratujeme. Dvojdňové ponožky hádžeme naozaj do koša na prádlo. V hypermarkete pri nezmyselných nákupoch zbytočne neodvrávame.
Bohužiaľ, aj napriek našej obrovskej snahe nám to niekedy prekazí akýsi romantický Romualdo z konkurenčného kanálu. V tom prípade našou jedinou záchranou je vyhľadať krčmu, alebo reštauráciu s veľkoplošnou obrazovkou. To však vôbec nie je jednoduché, lebo usmievavý Romualdo skrížil plány viacerým milovníkom hokeja! Krčmy praskajú vo švíkoch a na nás čaká miesto niekde vzadu pri pulte. Kvôli kúdolu dymu nemáte šancu z tej diaľky dovidieť do tretiny súpera.
Ako správny milovník hokeja sa musíte zodpovedne pripraviť na hokej. Musíte pozorne čítať televízny program, či v čase zápasov našich chlapcov nejde na Markíze nejaký columbijsky Chosé, alebo už spomínaný taliansky Romualdo. Ak sa termíny našich hrdinov križujú, neostáva vám nič iné, než dopredu prijať svoju prehru. Minimálne jeden – dva dni pred zápasom si rezervovať stôl vo svojom podniku. Obsadiť stôl si musíte minimálne hodinu pred zápasom, aby ste potešili majiteľa podniku. Týmto milým gestom si získate náklonnosť krčmára, ktorý sa vám bude snažiť nájsť najlepšie pozerateľné miesto v celej krčme. Vopred si musíte ešte zohnať partiu priateľov, aby ste pri stole nepôsobili ako zúfalec, ktorý doma nevie jasne ukázať, kto nosí nohavice. Našťastie, vďaka Chosému alebo Romualdovi, nie je problém  presvedčiť zadaných kolegov, že krčma s veľkoplošnou obrazovkou je tá správna voľba.
Máj 2007 – Marek Boka

Diskusia k článku