Problémy s ISIC pri cestovaní

 

 

Problémy s ISIC kartami neobišli študentov ani tento školský rok.V autobusoch študentom odmietli dať zľavu. Univerzitné karty ISIC s nálepkou 09/2009 chápu šoféri SAD Michalovce ako platné do konca augusta.

Problémy s ISIC kartami neobišli študentov ani tento školský rok. Či s kartami alebo skôr so šoférmi autobusov je otázne. Šoféri túto vinu hádžu na univerzity a tie sa ohrádzajú faktom, že ISIC-i sú platné do konca septembra.

V septembri už väčšina vysokoškolákov nemohlo cestovať za polovičné cestovné. Niektorí aj skôr. ,,Na konci augusta mi pípala karta, že je už neplatná“, vravela študentka z Michaloviec. Študentskú zľavu vodiči autobusov odmietali uznať aj napriek tomu, že na zadnej časti karty sa nachádzajú nálepky 09/2009.

V univerzitnom centre PU, kde vydávali nové prolongačné známky, povedali študentom, že sa musia ohradiť nálepkou na zadnej strane karty a musia si za tým stáť. To, ale nestačí! Keď sa chcú niekde dopraviť neostáva im nič iné než napokon zaplatiť celý lístok. Nahnevané ostávajú obe strany.

Šoféri namietali, že na túto skutočnosť boli v  SAD Michalovce upozornení a študenti si musia obnoviť platnosť karty. Niekto ich však zabudol upozorniť aj na fakt, že k obnovení karty dochádza až po zápise do ročníkov, ktoré sa ešte nekonali, prípadne prebiehajú.

,,Neustále vysvetľovanie šoférom SAD, že ISIC má platnosť do konca septembra je nenormálne,“ rozčuľovala sa Mária. Niektorí šoféri vydávali študentské lístky bez kontroly platnosti ISIC- u iní sa so študentmi hádali. Nálepku na zadnej strane ISIC karty chápu študenti ako poistku zliav. Šoféri im však oponujú:,, Platnosť je do konca augusta, prístroje v autobusoch nám ukazujú neplatnosť karty!“

Keď vysokoškoláci cestovali na zápisy každý jeden z nich sa hádal so šoférom o svojom nároku na 50% zľavu z obyčajného cestovania, márne.
,, Mám o dve pivá menej“, sťažoval sa študent po zaplatení celého lístka namiesto študentského. V deň zápisu vysokoškolákom obnovili aj univerzitné preukazy ISIC. Revalidačná známka, ktorú študenti obdržali na svojej škole im umožní opäť bezproblémové cestovanie SAD linkami.

Aj oficiálny webový portál ISIC informuje, že univerzitná karta ISIC platí do 30. septembra daného roku. Napriek tomu každý rok, určite aj ten budúci, študenti prídu o peniaze pre šoférov SAD, ktorí im odmietajú vydávať zľavnené cestovné.

autor: Veronika Cholewová

 

{loadposition advert3}

 

Súvisiace články:

Absolventi verzus úrady v Michalovciach
Rockpunkový koncert v Michalovciach

Diskusia k článku