1. BK Michalovce – Slávia TU Ke 59:58

nad1kolo0910_5

nad1kolo0910_3

Dramatický zápas s úspešným koncom pre Orlov

V košicko – michalovskom derby sa čakal dobrý a vyrovnaný basketbal, pretože obe družstvá chcú skončiť v tejto sezóne čo najvyššie. Počas celého zápasu dominovali obrany nad útokmi a tak nečudo, že spadlo iba toľko bodov.

 

Domáci začali s nižšou zostavou,Biganič, Mižák, R.Rakovský, Svitlica a Šimko. Od začiatku to bol boj o každý centimeter palubovky a aj keď orli mali celý prvý polčas mierny náskok, nedokázali odskočiť na výraznejší bodový rozdiel. Po prestriedaní Biganiča M.Rakovským získali Michalovce výškovú prevahu, ktorú využíval najmä M.Rakovský, určite najplatnejší hráč domácich v tomto zápase. Obe strelecké opory družstva Svitlica i R.Rakovský boli výborne bránené a tak sa viac priestoru vytvorilo pre ostatných hráčov,no okrem M.Rakovského, sa to viac menej nedarilo.

 

V druhej štvrtine striedal Tebeľák, no ani on sa v útoku výrazne nepresadil. Polčas bol len o 2 body pre domácich a tak sa začínalo vlastne odznovu. Tretia štvrtina vyšla excelentne Košiciam, keď okrem dobrej obrany urobili niekoľko úspešných protiútokov a dostali sa do brejku až o 11 bodov, čo bol najvyšší rozdiel v zápase. Pre zrýchlenie tempa zápasu nasadili orli nízku zostavu s M.Rakovským a Svitlicom na pivote,R.Rakovským, Mižákom na krídlach a Mitterpákom (striedal Biganiča) na rozohrávke. Ukázalo sa, že to bola dobrá voľba, obrana sa stala nepriepustnou, Roman Rakovský vytváral pozície pre streľbu spoluhráčom a náskok sa pomaly stenčoval. Orli siahli v týchto okamihoch až na dno svojich síl a 90 sekúnd pred koncom zápasu sa ujali vedenia Mitterpákom o bod. Keď domáci získali loptu po ukážkovom bloku Mižáka bol 34 sekúnd pred koncom faulovaný Martin Rakovský, ale zaúradovala nervozita a nepremenil ani jeden trestný hod. Dráma pokračovala, hostia v útoku neodolali tlaku a Mižák s Mitterpákom a Martin Rakovským získali loptu a udržali 1 bodové víťazstvo do konca.

 

Už v druhom zápase nesklamal junior Mitterpák a jeho agilita bola oživením zápasu. Divákom,ktorí vytvorili výborné športové prostredie sa zápas musel páčiť pre obrovské nasadenie každého hráča na ihrisku a pre dramatickú zápletku až do konca. K úrovni zápasu určite prispeli i obaja rozhodcovia, ktorí taký ťažký zápas zvládli na veľmi slušnej úrovni. Michalovskí orli si určite svojou bojovnosťou  získali divákov a tým ich pozvali o dva týždne na ďalšie zápasy s posilnenou Rožňavou a tradične silnou Sp.N.Vsou

{yoogallery src=[/images/obr/sport/basketbal/s0910/nad1kolo] thumb=[polaroid] width=[130] height=[150]}

foto: MICHAL1.sk

 

nadstavba o 1. – 8. miesto – 2009 / 2010

1. BK Michalovce – Slávia TU Košice    59:58

po polčase (28:26)  – po štvrtinách ( 15:14, 13:12, 12:23, 19:9)

Body a zostava: M.Rakovský 13, Svitlica 13, Mižák 12, Šimko 6, Tebeľák 6, Mitterpák 5, R.Rakovský 4, Holda, Biganič
Zisky: Mižák 4, M.Rakovský 4, Biganič 3
Asistencie: R.Rakovský 5
Doskoky: Svitlica 9, Šimko 5, M.Rakovký 5
Diváci: 160
Body hostia: Ľ.Lechman 17, Potočár 12
Rozhodovali: Daňo, Daubner

Diskusia k článku