Dramatický zápas s úspešným koncom pre Orlov

introtrnava

Fanúšikovia basketbalu si na domácu premiéru Orlov v nadstavbovej časti museli počkať až do 6. kola. Prvých päť kôl totiž Michalovčania absolvovali na súperových palubovkách.

V týchto zápasoch si nepripísali ani jednu výhru a tak sa čakalo, že doma si napravia chuť. Do cesty sa im však postavil silný celok Trnavy, ktorý bol doposiaľ iba s jednou prehrou na druhom mieste. Začiatok duelu sa viac vydaril hosťom, ktorí si vypracovali niekoľko bodový náskok. Prvá štvrtinu tak vyhrali o sedem bodov 17:10. Druhé dejstvo začali lepšie domáci, ktorí sa v 13. minúte Trnavčanom po koši Tebeľáka priblížili  len na dva body 18:20. Hosťujúci tréner na to zareagoval hneď oddychovým časom a ten jeho zverencom pomohol. Šnúrou šiestich bodov si opäť vypracovali osembodový náskok. Orli sa však nevzdávali a bleskovými únikmi Mitterpáka a Jägera v poslednej minúte prvého polčasu vyrovnali stav duelu na 26:26. Trnavčania však kontrovali košom s klaksónom a tak odišli do kabín s dvojbodovým vedením, keď na tabuli svietil stav 26:28. Druhý polčas začali Orli výborne a po štyroch bodoch Mižáka a dvoch Maškulíka sa dostali do vedenia 39:34. Tréner Trnavy zareagoval na tento moment oddychovým časom, ktorý jeho zverencom opäť pomohol, keď znížili náskok domácich na dva body. Hneď v úvode poslednej časti vyrovnali stav duelu a bolo jasné, že diváci uvidia napínavý záver duelu. Orli sa košom Mižáka dostali do vedenia 46:42, no Trnavčania odpovedali šnúrou piatich bodov a opäť viedli. Orli sa však nevzdávali a po koši Jägera si vypracovali päťbodový náskok 52:47. Ten si udržali až do konca, a tak si zverenci trénera Rakovského v nadstavbovej časti pripísali prvú výhru.

1. BK Michalovce – MBK TRNAVA    63:58

po polčase (26:28)

 

Body:

Maskulik 19, Mizak 14, Tebelak 15, V.Mitterpark 9, Jager 4, Simko 2

Najbližší program:

  • 27.2. 1.BK Mi – LEVICE ´B´ o 13:00, Mestská ŠH
  • 12.3. 1.BK Mi – KOŠICE o 16:00, Mestská ŠH

 

 

{youtube}lN0BfpDJKDQ{/youtube}

{youtube}VKqbIbXNJj0{/youtube}

{youtube}r_Nv8NOQUek{/youtube}

{yoogallery src=[/images/obr/sport/basketbal/s1011/trnava] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[1.BK Michalovce – Trnava  63:58]}

Diskusia k článku