MFK Zemplín zdolal ľahko Liptákov

intromikulas
introlmFutbalisti michalovského MFK Zemplín zdolali v domácom stretnutí 25. kola Liptovský Mikuláš 3:0, keď trojgólovým rozdielom viedli už do prestávky po dvoch góloch Kuncu a jednom Ruskovského. Udalosťou tohto prvoligového kola je aj definitívne spečatenie postupu AS Trenčín do Corgoň ligy po domácom triumfe nad Moldavou (6:1) a nečakanej prehre druhej Petrželky na ihrisku posledného Púchova. Futbalisti MFK Zemplín sa najbližšie predstavia o týždeň v Šali, doma ich uvidíme o dva týždne proti nováčikovi zo Senca.
{youtube}tMjXRoBhmI0{/youtube}

Kľúčový moment zápasu sa odohral v 6. minúte, brankár hostí Rakovan zbytočne ďaleko vybehol z brány, hrubo fauloval Kuncu a zaslúžene videl červenú kartu. V 14. minúte prenikol Serečin a bomba z jeho ľavačky zazvonila na brvne Šavolovej brány. O tri minúty sa rútil sám na náhradného brankára Liptákov Kunca, ale jeho bomba skončila na Šavolovi. Ten bol prikrátky na akciu z 21. minúty, keď Serečin z pravej strany našiel Kuncu a ten zblízka otvoril skóre – 1:0. z okamžitého protiútoku sa preštrikoval Latiak a jeho krížna strela mierila tesne vedľa. V 25. minúte Vanák centrom z ľavej strany našiel Ruskovského a ten obetavou rybičkou poslal domáci tím do už dvojgólového vedenia. V 36. minúte mohol znížiť Šlosár, ale brankár Brudňak sa vyznamenal, rovnako aj pri následnej dorážke Bezáka. O minútu neskôr sa ocitol zoči-voči brankárovi hostí smoliar Serečin, ale reparát nezvládol, pretože opäť mieril iba do brvna. V 45. minúte sa ocitol sám pred gólmanom hostí do tretice, neulakomil sa na gól, uvoľnil nabiehajúceho Kuncu a ten do prázdnej brány zvýšil na rozdiel triedy. V druhom polčase mohli najprv streliť gól hostia, ale Kapláň v stopercentnej možnosti nechal vyniknúť Brudňaka. Ten mal šťastie aj v 73. minúte, keď filigránska strela Latiaka skončila na brvne michalovskej brány. O tri minúty neskôr nasledovala po faule na Gamkrelidzeho penalta, loptu si postavil striedajúci Špilár, ktorý bol na ihrisku iba dve minúty a jeho lajdácku strelu a ešte odfláknutejšiu dorážku brankár Šavol chytil. Ten mal šťastie aj v 90. minúte po tom, čo Kunca prihral na gól Gamkrelidzemu, ale ten kvôli postaveniu hry michalovského hráča neplatil.
25. kolo – I. futbalová liga 2010/2011

MFK Zemplín Michalovce – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 3:0

po polčase (3:0)

 

Góly:

  • 21. Kunca
  • 25. Ruskovský
  • 45+1. Kunca

ŽK: Serečin, Kunca, Vanák – Kapláň

ČK: 6. Rakovan (Lipt. Mikuláš)

Rozhodca: Šuniar –  893 divákov

MFK ZEMPLÍN: Brudňak – Janek, Marcin, Trninič, Vanák – Ruskovský (58. Waseem), Hořava (69. Zonzon), Jakubčo, Gamkrelidze – Serečin(73. O. Špilár), Kunca.

MFK TATRAN: Rakovan – Kapláň, Kmeť, Šupej, Kandera – Bezák, Virgala, Lišivka (33. Paděra), Šlosár (79. Balluch) – A. Urban (7. Šavol), Latiak.

Zvyšné výsledky 25. kola, sobota:

  • Trenčín – Moldava nad Bodvou 6:1 (4:0)
  • Púchov – Petržalka 1:0 (0:0)
  • Lučenec – SFM Senec 0:2 (0:1)
  • Dolný Kubín – Šaľa 1:1 (1:0)

Nedeľa 17. apríla 2011 o 10.30 hod.: Ružomberok B – Rimavská Sobota : (:)

Najbližší program:

  • 26. kolo (sobota 23. apríla 2011 o 16.00 hod.): Šaľa – Michalovce
  • 27. kolo (sobota 30. apríla 2011 o 16.00 hod.): Michalovce – SFM Senec
  • 28. kolo (streda 4. mája 2011 o 16.30 hod.): Petržalka – Michalovce
{yoogallery src=[/images/obr/sport/futbal/s1011/25kolo] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Michalovce – LM 3:0]}

Diskusia k článku