Boli sme na „párty“ so „Salvišmi“!

Ako každoročne, aj tento rok, konal sa v dňoch 15. – 17. júla 2011 oblastný zjazd Jehovových svedkov  na zimnom štadióne v Trebišove. Zjazdu predchádzala niekoľkodňová kampaň, počas ktorej pozývali svedkovia na svoj zjazd širokú verejnosť. Vybavená pozvánkou , sa aj naša redakcia prišla pozrieť  17. júla 2011 na túto u nás pomerne známu komunitu kresťanov. Pozvánka upozorňovala na  kľúčovú prednášku zjazdu „Zničia ľudia zem?“, v ktorej dostali poslucháči biblickú odpoveď na to, ako to nakoniec dopadne s ťažko skúšanou zemou a ničením jej  životného prostredia.

Problémy  a katastrofy,  ktoré trápia ľudstvo a často ich ľudia nemôžu ani ovplyvniť, napr. ako bola ropná škvrna v Mexickom zálive, či ničenie dažďových pralesov v Brazílii a i., vojny, zemetrasenia, choroby, epidémie a mnoho ďalších negatívnych javov v dnešnej dobe je podľa Biblie možné vyriešiť len príchodom Božieho kráľovstva, nakoľko ľudské vlády zlyhávajú.

Celý priebeh zjazdového programu , ktorý sa konal pod mottom „Nech príde Božie kráľovstvo“, nám  priblížil hovorca zjazdu  Anton Oberhauser, ktorému sme položili niekoľko otázok.

{youtube}5qXIa6Cm3D0{/youtube}

V rozhovoroch  mimo kameru sme sa spýtali viacerých účastníkov zjazdu, či nieje trochu naivné si myslieť, že Jehovovi svedkovia  zachránia planétu a napodiv sme dostali unisono odpovede, „o to sa postará Božie kráľovstvo“, ako chápu oni nebeskú   vládu  nad zemou. Veria v pozemský raj, kde prežijú spravodliví ľudia, ktorí budú s Božím Kráľovstvom spolupracovať na obnove Zeme na raj, ako takí, ktorí sú ochotní dodržiavať Božie zákony už dnes. Počas prednášky „Božie Kráľovstvo rozdrví všetky ostatné kráľovstvá – kedy?“ nás zaujalo, že slová rečníka boli tlmočené tiež do posunkovej reči pre nepočujúcich.

Počas prestávky sme videli, ako si väčšina zúčastnených  priniesla so sebou jedlo a obedňajšiu prestávku  strávili vzájomnými rozhovormi v areáli štadióna a priľahlom parku , čo nám pripomínalo jednu veľkú letnú party, ktorej sa zúčastnilo vyše 4000 ľudí.

zdroj: Ondrej Hrabovský

{yoogallery src=[/images/obr/ostatne/zjazd] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[zjazd]}

Diskusia k článku