Michalovskí juniori triumfovali na domácom ľade

introjunior

nasi_juniori-34

Juniorské družstvo malo na programe zápasy s dobre známymi súpermi z východnej skupiny a očakávali sa „povinné víťazstvá“ a plný bodový zisk.

DORAST:

sobota

Ružinov 99 Bratislava – HK Mládež Michalovce 6 : 1

po tretinách (0:1; 1:0; 5:0)

Už po 30-tich sekundách hry viedli naši dorastenci nad favorizovaným družstvom Ružinova 1:0 a tento stav si udržali až do polovice zápasu. Po dvoch tretinách odchádzali chalani do kabín za stavu 1:1, čo svedčilo o bojovnosti našich mládežníkov a dávalo nádej na zisk bodov. V tretej tretine si však naša obrana vybrala „oddychový čas“ a v priebehu piatich minút sme štyrikrát inkasovali. A bolo po nádejách.

 

nedeľa

ŠHK HOBA Bratislava – HK Mládež Michalovce  5 : 10

po tretinách (1:3; 2:4; 2:3)

 

Zostava  MI: Erik Želinský, Jakub Pajor, Benjamín Gregor Grega, Martin Papcuňár, Peter Novák, Ľuboš Kočan, Dominik Harasthy, Ľuboš Horčík, Richard Koceľa, Mikuláš Gavura, Jaroslav Ložinčák, Michal Dermek, Róbert Jenčo, Martin Babják, Tomáš Podoľák, Marek Vinc, Jozef Štofaník, Ján Oros

V nedeľu chalani nezaváhali a od piatej minúty až do konca zápasu kontrolovali priebeh zápasu a svojho súpera doslova prestieľali.

 

JUNIORI:

Juniorské družstvo malo na programe zápasy s dobre známymi súpermi z východnej skupiny a očakávali sa „povinné víťazstvá“ a plný bodový zisk.

sobota

HK Mládež Michalovce – MHK Ružomberok  5 : 3

po tretinách (1:2; 2:0; 2.1)

Proti Ružomberku nastúpilo juniorské družstvo vo vlažnom tempe a v piatej minúte prehrávalo 2:0. Keďže strata bodov neprichádzala do úvahy, tréner siahol po výmene brankára a v ďalšom priebehu zápasu družstvo smeroval jednoznačne k zisku bodov. Kontaktný gól prišiel o dve minúty a zlepšenou obrannou hrou prišiel aj potrebný pokoj a rozvaha na hokejky Michalovských hráčov. Brankár Orlík „zatiahol roletu“ a útočníci postupne obrátili stav zápasu a v tretej tretine si už kontrolovali zisk troch bodov.

{yoogallery src=[/images/obr/sport/hokej/hkmladez/rk] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Michalovce – Ružomberok 5:3]}

nedeľa

HK Mládež Michalovce : MHK Humenné – 14 : 2

po tretinách (2:0; 4:1; 8:1)
Zostava  MI: Lukáš Onuška, Dávid Antal, Marek Magic, Richard Mašlanka, Tomáš Banovský, Ľuboslav Tomčo, Patrik Gavura, Jakub Uličný, Marek Oravec, Martin Wojtovič, Lukáš Jenčo, Miloš Kočan, Patrik Mitera, Tomáš Puškár

Humenné prišlo iba s desiatimi hráčmi a s jedným brankárom, takže obavy o výsledok neboli na mieste a bolo len otázne, koľko dokážu naši juniori nastrieľať gólov a ako dlho dokážu Humenskí juniori kondične držať krok s našimi hráčmi. Priebeh hry bol jednoznačný a zápas sa niesol skôr v exhibičnom duchu, hralo sa bez zbytočných faulov.
Hrdinom tohto duelu bol bezpochyby humenský brankár Jakub Hoferica, ktorý musel odolať celý zápas aj napriek tomu, že bol značne otrasený zásahmi do masky.
hrdina

Keďže to boli posledné ligové zápasy našich mládežníkov v tomto kalendárnom roku, chceme im touto cestou zaželať veselé Vianoce a v novom roku veľa zdravia a veľa úspechov tak na špotovom poli, ako aj v osobnom živote.
Chalani, držte sa, fandíme vám a sme tu s vami.
{yoogallery src=[/images/obr/sport/hokej/hkmladez/juniori] thumb=[polaroid] width=[130] height=[100] title=[Michalovce – Humenné 14:2]}
foto: ayco

Diskusia k článku