Trojuholník smrti – V prospech seba – VIDEO

vprospechseba74
Exkluzívne Vám prinášame študentský dokumentárny film o kontroverznom podniku neďaleko Vranova nad Topľou. Tento podnik je už desiatky rokov jedným z hlavných znečisťovateľov životného prostredia na Zemplíne. Pýtame sa, že či podobné post komunistické podniky nám dlhodobo nepodkopávajú zdravie, neničia naše životné prostredie a neznižujú celkovú kvalitu nášho života.

V okolí Michaloviec, Humenného a Vranova nad Topľou je najvyšší počet rakovinových ochorení na celom Slovensku. Tejto oblasti sa hovorí aj „Trojuholník smrti“. Je preto smutné, že ani v 21. storočí si slovenská legislatíva v ďalekej Bratislave nevie, alebo zrejme ani nechce poradiť s niektorými „dedičstvami“ komunistického režimu, ktoré sú hanbou celého Slovenska. Autorom filmu je absolvent Fakulty úžitkových umení v Košiciach Mgr. art. Zoltán Nagy. Tento šokujúci film vytvoril ako diplomovú prácu o „slovenskom trojuholníku smrti“. Študent osobne nemal o danej problematike žiadne informácie, a preto ani nechcel uveriť informáciám, ktoré mu útržkovito počas štúdii vyrozprával spolužiak pochádzajúci z danej oblasti.
„Takto nejako vznikla myšlienka na vytvorenie dokumentu z názvom „V PROSPECH SEBA. Ide o umeleckú stratégiu, v ktorej využívam prvky investigatívnej žurnalistiky a dokumentárnej filmovej tvorby“, vysvetlil nám Zoltán Nagy. Film sa dočkal v akademických kruhoch výbornej odozvy.
vprospechseba76

vprospechseba77

vprospechseba80

vprospechseba81
Pozrite si študentský dokumentárny film, ktorý Vám vyrazí dych.
{youtube}ryTbHrp_w-k{/youtube}

vprospechseba72

Diskusia k článku