Za lepšie Michalovce

Už niekoľko rokov vám prinášam verejné a spoločenské udalosti, aké tu doteraz neboli a týmto spôsobom sa snažím dostať mesto Michalovce do popredia cestovného ruchu a kultúry. Lenže kultúra v ponímaní Mestského úradu doslova vyhnala obyvateľov z mesta. Pre mňa z nepochopiteľných dôvodov to mestu vyhovuje. Oklieštili nároky obyvateľov mesta na minimum a tým pádom sa ani oni nemusia viac snažiť. Pomyselná latka nárokov je tak nízko, že nám stačia jarmoky s párkami na papierovej tácke. Preto v meste chýba základná občianska vybavenosť. Chýbajúce štartovacie byty pre mladé rodiny, bezbariérové prístupy pre mamičky s kočíkmi, detské ihriská s oddychovou zónou, workout cvičiská, streetball ihriská či skatepark, dôstojné oddychové miesta pre seniorov ako napríklad altánky alebo lavičkami lemujúce chodníky.

Trvale ignorovanou témou Michaloviec je aj problematika psíčkarov. Je potrebné nastaviť rovnováhu medzi odporcami a milovníkmi psov vybudovaním oplotených venčovísk, cvičísk s prvkami agility a zbernými odpadovými nádobami.

Mám vieru, že mesto Michalovce má veľký potenciál, aby sa stalo centrom kultúry, cestovného ruchu a prosperity všetkých občanov Zemplína.

Mgr. Lenka Juročková

Manažérka eventov, projektov. Kandidátka za 5. volebný obvod – Stráňany, SNP, IBV .

Diskusia k článku